Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενα καινούριο βιβλίο

Εκδοση του ΚΜΙΕΑ

Πριν ένα σχεδόν μήνα το Κέντρο Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης - ΚΜΙΕΑ,κάνοντας πράξη έναν από τους σκοπούς του - την έκδοση και κυκλοφορία βιβλίων με θέμα την ανεπανάληπτη περίοδο της ένδοξης Εθνικής μας Αντίστασης - εξέδωσε και κυκλοφορεί το βιβλίο του αγωνιστή και συνεργάτη του Λευτέρη Ελευθεράτου "Οδοιπορικό μνήμης στην ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ".

Ο σ. Λευτέρης Ελευθεράτος, Κεφαλονίτης στην καταγωγή, είναι από τα ηρωικά παιδιά της ελληνικής νεολαίας, που στα ηρωικά εκείνα χρόνια ενωμένα μέσα στις γραμμές της ΕΠΟΝ έγραψαν περίλαμπρες σελίδες στο σκληρό αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και την κατοχύρωση της εθνικής ανεξαρτησίας, για να γίνει ο λαός της κυρίαρχος στον τόπο του.

Πρόκειται για ένα απάνθισμα ηρωικών πράξεων των κατοίκων της Κεφαλονιάς από την περίοδο του αγώνα, που έπειτα από μισό αιώνα, παραδίδει με περισσή αγάπη και φροντίδα στους αναγνώστες ο συγγραφέας.

Το ΚΜΙΕΑ είναι ιδιαίτερα περήφανο που αρχίζει την εκδοτική του προσπάθεια με αυτό το βιβλίο, που μέσα από τα διάφορα επεισόδια που ιστορεί, παρουσιάζει πολλές πτυχές από την ιστορία του ΕΑΜικού αντιστασιακού κινήματος στην Κεφαλονιά, χωρίς παραποιήσεις και διαστρεβλώσεις και συντελεί με τον τρόπο του στην καταπολέμηση της ανίερης προσπάθειας ορισμένων να απαλείψουν από την ελληνική ιστορία τη χρυσή σελίδα της Εθνικής μας Αντίστασης κι αν αυτό σταθεί γι' αυτούς ανέφικτο να τη διαστρεβλώσουν κατά το χειρότερο τρόπο.

Το ΚΜΙΕΑ συνιστά το βιβλίο σε όλους τους αγωνιστές της ΕΑ, αλλά κυρίως στους νέους και νέες, για τους οποίους η αναβάπτιση στα νάματα ενός τόσο ηρωικού παρελθόντος, αποτελεί το απαραίτητο στοιχείο για μια πορεία τους που θα χαρακτηρίζεται από την άδολη αγάπη προς την πατρίδα και το λαό μας, με κύριο γνώμονά της την έμπρακτη φροντίδα για τη δημιουργία μιας πραγματικά ελεύθερης για όλα τα παιδιά της, Ελλάδας και με πραγματικό κυρίαρχο το λαό της.

Πληροφορίες για το πού θα βρείτε το βιβλίο, στο τηλέφωνο του ΚΜΙΕΑ: 32.49.866.

Δ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ