Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Εφυγε" ο Κώστας Μπαζοδήμος

Πέθανε χτες στο Αγρίνιο ο σ. Κώστας Μπαζοδήμος,μέλος της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Αγρινίου και της ΝΕ ΠΕΑΕΑ Αιτωλοακαρνανίας, επίσης μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ και μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Αγρινίου.

Ο μπάρμπα - Κώστας αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον αγώνα του Κόμματος και του λαού για την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό, πιστός στα μεγάλα ιδανικά του κομμουνισμού μέχρι την τελευταία πνοή του.

Οργανώθηκε στο ΚΚΕ στη διάρκεια της Κατοχής, όπου συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση, πολεμώντας τους καταχτητές μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Γι' αυτή τη δράση διώχτηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο και παρέμεινε συνολικά 18 χρόνια στις φυλακές και εξορίες μέχρι το 1964.

Στη διάρκεια της φασιστικής δικτατορίας 1967 - '74 συνελήφθη και εξορίστηκε ξανά. Υπήρξε παράδειγμα κομμουνιστή, που διακρινόταν πάντα για την ακούραστη προσφορά του στο Κόμμα, την κομματικότητα, την ταπεινοφροσύνη και την ευθυκρισία του.

Η κηδεία του γίνεται σήμερα Παρασκευή 27 Νοέμβρη, το μεσημέρι στο Αγρίνιο.

  • Στη μνήμη του συντρόφου και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Κ. Μπαζοδήμου, το ΝΣ Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ προσφέρει στη ΝΕ του ΚΚΕ 10.000 δρχ. Η ζωή και ο αγώνας του συντρόφου αποτελούν για μας φωτεινό παράδειγμα για τους μελλοντικούς μας αγώνες.
  • Τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς του αξέχαστου συντρόφου εκφράζουν τα μέλη της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ