Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις κομμάτων στη συνέντευξη Σημίτη

Αναφερόμενος στη συνέντευξη Σημίτη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος,με δήλωσή του τονίζει πως "ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι δεν έχει λάβει το μήνυμα των εκλογών και ότι η κυβέρνησή του το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να επιβάλλει διαρκώς και περισσότερους φόρους". Συνεχίζοντας ειρωνικά - και αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, την "αλλεργία" της ΝΔ για τους αγώνες του λαού - προσθέτει πως: "Μέσα στο κυκλοφοριακό χάος που δημιουργούν οι συνεχείς απεργίες, αλλά και μέσα στο χάος που έχει βυθίσει την Παιδεία, αποκάλυψε τον μείζονα προβληματισμό του κόμματός του, αν πρέπει να έχει έναν αρχηγό ή δύο ή συλλογική ηγεσία"!

  • Ο ΣΥΝ με σχόλιο του γραφείου Τύπου, από την άλλη, βρήκε, απλώς, ότι "ο Κ. Σημίτης επιμένει να εξωραϊζει την πραγματικότητα και να αυτοεπαινείται παραμένοντας δογματικά προσηλωμένος στο μονόδρομο μιας δεξιόστροφης και κοινωνικά άδικης πολιτικής" και βρίσκει την αιτία της κακοδαιμονίας της χώρας στο ότι "η κυβέρνηση επαναλαμβάνει συνεχώς τον εαυτό της (που) αναπαράγει τις αιτίες της καθυστέρησης και της αποτυχίας". Κατά τα λοιπά, προβάλλει την ανησυχία του ΣΥΝ ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της υπονομεύει την κοινωνική συνοχή και υποθηκεύει την προοπτική της πραγματικής σύγκλισης με την ευρωπαϊκή εξέλιξη...
  • Σχολιάζοντας τη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας,μεταξύ άλλων, χρεώνει για μια ακόμα φορά στο λεγόμενο "νέο" - όπως λέει - ΠΑΣΟΚ τη συντηρητική αντιλαϊκή πολιτική, ενώ θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός "θα λογοδοτήσει στο ελληνικό λαό, αλλά και τον ελληνισμό"... για τις υποχωρήσεις που ετοιμάζεται να κάνει στο ζήτημα των S - 300.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ