Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Καθησύχασε και πάλι την πλουτοκρατία ο πρωθυπουργός

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη Τύπου του Κ. Σημίτη

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει πια να περιμένει και το ελάχιστο καλό από μια τέτοια κυβέρνηση.Τα παραπάνω υπογραμμίζονται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τη χτεσινή συνέντευξη του Κ. Σημίτη, στην οποία εκτός των άλλων, ο πρωθυπουργός έδειξε την περιφρόνηση και το φόβο του στους αγώνες του λαού και των μαθητών. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΓΤ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρεται:

"Η σημερινή συνέντευξη του Κ. Σημίτη απέδειξε ότι πρέπει να κοπούν και τα τελευταία νήματα κάθε αυταπάτης. Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει πια να περιμένει και το ελάχιστο καλό από μια τέτοια κυβέρνηση.

Με τη συνέντευξή του ο Κ. Σημίτης καθησύχασε και πάλι την πλουτοκρατία, ότι, στο πρόσωπο της κυβέρνησής του, πρέπει να συνεχίσει να βλέπει έναν καλό υπηρέτη.

Από την άλλη προέβαλλε για μια ακόμη φορά την περιφρόνηση, αλλά και το φόβο του, μπροστά στους μεγαλειώδεις αγώνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, που τους χαρακτήρισε αντίθετους με την πρόοδο και υπεύθυνους για την ταλαιπωρία του κόσμου!

Ο λαός ταλαιπωρείται από την κυβερνητική πολιτική, από την πολιτική της ΕΕ και από τη συναίνεση που υπάρχει γι' αυτή. Αντίθετα, έχει ελπίδα για πρόοδο μόνο όταν ο ίδιος αγωνίζεται και κινητοποιείται.

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους λαϊκούς αγώνες του κινήματος παιδείας. Η πρόοδός τους πρέπει να συνδυαστεί με την απαραίτητη επαγρύπνηση απέναντι στη δράση μηχανισμών προβοκατόρων, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις ιδέες της Αριστεράς, όπως έσπευσε να δηλώσει, προκαλώντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε θα κριθεί μόνο το 2000, όπως ισχυρίστηκε ο Κ. Σημίτης. Κρίνεται καθημερινά. Θα κριθεί και στις ευρωεκλογές, όπου ο λαός οφείλει να κρίνει τόσο την ίδια, όσο και όλα τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ