Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εικοσιτετράωρη στην "ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ"

Σε εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία προχώρησαν χθες, με καθολική συμμετοχή, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ,στην Αλεξανδρούπολη, απαιτώντας να μη γίνουν οι 30 απολύσεις που έχει ανακοινώσει η επιχείρηση και αντιδρώντας γενικότερα και στα αντεργατικά μέτρα που, κατά κόρον, εφαρμόζει.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση της εργοδοσίας, η οποία "αφού εξασφάλισε προνόμια, επιδοτήσεις και δάνεια από τα χρήματα του ελληνικού λαού, όχι μόνο δεν τηρεί την υποχρέωσή της να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά αντίθετα προχωρεί σε απολύσεις". Συνεχίζοντας η ανακοίνωση, επισημαίνει ότι "τις απολύσεις, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το γκρέμισμα της κοινωνικής ασφάλισης επιτάσσει η ΟΝΕ. Αυτή είναι και η πολιτική της κυβέρνησης, που εξυπηρετεί τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου".

Σ' αυτή την πολιτική, σημειώνεται, "απαιτείται οι εργαζόμενοι να φτιάξουν το δικό τους μέτωπο για να δοθεί απάντηση σ' αυτές τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στηρίζουν η ΝΔ, ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ. Να ανατρέψουν και με την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές τα σχέδια της πλουτοκρατίας ενισχύοντας το ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ