Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ
Κατάληψη της Νομαρχίας Καβάλας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σε κατάληψη της Νομαρχίας Καβάλας προχώρησαν από χθες οι απολυμένοι της Εταιρείας Πετρελαίων Βορείου Αιγαίου, καταγγέλλοντας την πολυεθνική DENISON για την απόφαση κλεισίματος του εργοστασίου και καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει άμεσες λύσεις για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Τους εργαζόμενους που παρέμεναν στη Νομαρχία μέχρι αργά χθες το βράδυ, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

"Η ΝΕ του ΚΚΕ μοίρασε την ανακοίνωση στους εργαζόμενους και στον υπόλοιπο Καβαλιώτικο λαό και έκανε παρέμβαση με τις πάγιες θέσεις που έχει, δηλαδή καμία απόλυση και να μη δεχτούν οι εργαζόμενοι να τους αφαιρέσουν τα κεκτημένα. Επίσης, επαναλειτουργία του εργοστασίου και αν δε συμφωνήσει η πολυεθνική καναδέζικη εταιρία, να φύγει και να αναλάβουν τη λειτουργία της επιχείρησης τα "Ελληνικά Πετρέλαια"", δήλωσει ο γραμματέας της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ Τάσος Ζουρνατζίδης.

Οι απολυμένοι συνέχισαν και χθες τον αποκλεισμό των χερσαίων εγκαταστάσεων στη Ν. Καρβάλη.

Στο μεταξύ, χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας εμφανίζει τους εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων να έχουν συμφωνήσει με τον υφυπουργό Χ. Πρωτόπαππα "στο οργανόγραμμα και στην εθελούσια έξοδο", με την προσθήκη ότι σήμερα, σε νέα συνάντηση, θα "καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ