Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Πολλαπλασιάζονται οι προσπάθειες

Στην τελική ευθεία προς την πανεργατική απεργία, στις 15 Δεκέμβρη, οι απεργιακές επιτροπές και τα ταξικά συνδικάτα εντείνουν τη μάχη της προετοιμασίας της. Στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, η κορυφαία απεργιακή συγκέντρωση

Τέσσερις μέρες απέμειναν ως την ερχόμενη Τρίτη, 15/12, μέρα πανεργατικής- πανυπαλληλικής απεργίας και κορυφώνονται οι προσπάθειες των απεργιακών επιτροπών για την επιτυχία της. Στην Αθήνα, τα μέλη της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής, με συνεχείς περιοδείες και εξορμήσεις, μεταφέρουν το απεργιακό μήνυμα σε χώρους δουλιάς και γειτονιές, καλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), στις 10 το πρωί.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, χτες η Απεργιακή Επιτροπή Αιγάλεω πραγματοποίησε πικετοφορία σε δρόμους της πόλης, μαζί με τους μαθητές των νυχτερινών σχολείων. Πικετοφορία πραγματοποίησε και η Απεργιακή Επιτροπή Βόλου.Επίσης χτες, συνδικαλιστές από το χώρο του φάρμακου περιόδευσαν στις φαρμακοβιομηχανίες "ΦΑΡΜΑΛΕΞ", "ΕΛΠΕΝ", "ΦΑΡΜΑΒΕΛ", "ΙΦΕΤ", "ΦΑΜΑΡ", "ΛΑΒΙΦΑΡΜ" και "ΦΑΜΑΡ".

Σήμερα, θα γίνουν, μεταξύ άλλων, περιοδείες στην Τεχνική Βάση της "Ολυμπιακής", στις επιχειρήσεις ιματισμού "Κόμβος" και "Τρύπος", στην Κεντρική Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας και στις φαρμακοβιομηχανίες της Εθνικής οδού. Επίσης, σήμερα στις 3.30 μ.μ., θα γίνει ευρεία σύσκεψη στην Ομοσπονδία υπαλλήλων υπουργείου Εθνικής Αμυνας, των Απεργιακών Επιτροπών των δημοσίων υπαλλήλων.

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή

Προσκλητήριο αγώνα απευθύνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, καλώντας τους με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση να δώσουν με τον πιο έντονο και αποφασιστικό τρόπο την απάντησή τους στις προκλήσεις της κυβέρνησης, που μειώνει το εργατικό εισόδημα, ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, αφαιρεί ασφαλιστικές κατακτήσεις.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την προκλητική άρνηση του υπουργού Εργασίας να ικανοποιήσει τα αιτήματα του κλάδου, αλλά και τους σχεδιασμούς για αλλαγή του τρόπου ασφάλισης των οικοδόμων. Τα "πυρά" της Ομοσπονδίας δέχεται, όμως, και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, που καταγγέλλεται ότι συμφωνεί με τους κατασκευαστές για την αλλαγή του τρόπου ασφάλισής τους.

Τέλος, τονίζεται ότι: "Για άλλη μια φορά, οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την απεργία σαν προκάλυμμα της προδοτικής τους στάσης. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει τη δυνατότητα να απομονώσει τις ηγεσίες αυτές".

Με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων,με απόφαση της γενικής του συνέλευσης, καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στην απεργία και τη συγκέντρωση. Σε σχετική ανακοίνωσή του, καταγγέλλονται οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ως "πλήρως ταυτισμένες με τις επιλογές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας", ενώ υπογραμμίζεται ότι "συνεπής πάλη κατά του προϋπολογισμού είναι η πάλη που αποκαλύπτει όλες τις αντιλαϊκές πλευρές του και ταυτόχρονα στοχεύει στον πυρήνα του προβλήματος, την ΟΝΕ".

Επίσης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε και καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Να "χαλάσουν" τα σχέδια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και να μετατρέψουν την απεργία σε αφετηρία μαχητικής λαϊκής αντεπίθεσης ενάντια στην ΟΝΕ, καλεί τους εργαζόμενους της Πολιτικής Αεροπορίας η Απεργιακή Επιτροπή. Τους καλεί, με τη συμμετοχή τους στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, να διατρανώσουν την αγωνιστική τους διάθεση, προβάλλοντας μαχητικά τα αιτήματα και της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής, αλλά και τα δικά τους, για ΥΠΑ ενιαία, δημόσια, για απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου κ.ά.

Η Απεργιακή Επιτροπή Αιγινήτειου Νοσοκομείου καταγγέλλει τις πλειοψηφίες στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη στάση τους, τονίζοντας ότι"οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από συνδικαλιστές αγωνιστές και όχι διαχειριστές και μεσάζοντες". Καλεί τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, να απαιτήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, να αντιδράσουν στις θυσίες, που, στο όνομα της ΟΝΕ, τους ζητά να κάνουν η κυβέρνηση, για να συνεχίσουν να θησαυρίζουν τα μονοπώλια.

Η Παναττική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, που αποτελείται από 14 τοπικές και κλαδικές Ομοσπονδίες του Νομού Αττικής, επαναλαμβάνει την απόφασή της για "συμπαράταξη και κοινούς αγώνες με τα άλλα στρώματα που πλήττονται" και δηλώνει την "ενεργή της συμμετοχή στη συγκέντρωση της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης".

Απεργιακή Επιτροπή Νομού Χανίων

Στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει στις 11 π.μ., στην πλατεία Αγοράς, καλεί η Απεργιακή Επιτροπή Χανίων τους εργάτες και υπαλλήλους του νομού, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα όλοι όσοι πλήττονται από αυτήν την πολιτική να συντονίσουν τα βήματά τους, να ενώσουν τη φωνή τους και να απαιτήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής καταδικάζεται η αντιλαϊκή - αντεργατική, βαθιά ταξική πολιτική, που συνεχώς μειώνει τα εισοδήματα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και σημειώνεται: "Επιβάλλεται να πάψουμε να είμαστε παθητικοί δέκτες των επιλογών τους. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε, εμείς που σηκώνουμε τα βάρη της πολιτικής αυτής, ότι η πορεία προς την ΟΝΕ είναι μονόδρομος, ότι στο βωμό της μπορούν να θυσιαστούν κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες".

Την απεργιακή επιτροπή αποτελούν και συμμετέχουν: Ενωση Οικοδόμων, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ΕΛΜΕ, Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων, Παγχανιώτικη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην πλατεία Γεωργίου το απεργιακό ραντεβού (1998-12-15 00:00:00.0)
Απεργιακές επιτροπές παντού (1998-12-04 00:00:00.0)
Απλώνεται το αγωνιστικό μήνυμα (1998-12-03 00:00:00.0)
Σε εύφορο έδαφος το αγωνιστικό προσκλητήριο (1998-12-02 00:00:00.0)
Με ορμή στην προετοιμασία (1998-11-27 00:00:00.0)
Απεργιακός συναγερμός (1998-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ