Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
"Δεν περιμένουμε τίποτα από αυτές τις ηγεσίες"

Στη συνέντευξη Τύπου κλήθηκαν οι εργαζόμενοι να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση του αγώνα. Στο χώρο της ΔΕΘ η απεργιακή συγκέντρωση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

"Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, αλλά και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, όχι μόνο δε βοηθάνε στην ανάπτυξη της πάλης ενάντια στον ταξικό αντίπαλο, αλλά έχουν περάσει στην αντίπερα όχθη. Εμείς το έχουμε καθαρό: Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από αυτές τις ηγεσίες. Η συγκρότηση Απεργιακής Επιτροπής και στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε άλλα μέρη της πατρίδας μας, αυτό σηματοδοτεί".

Τα πιο πάνω τόνισαν χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Απεργιακής Επιτροπής, ο Θ. Κυριακίδης,γγ του ΕΚΘ και ο Βασ. Ρέβας,μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, καλώντας τους εργαζόμενους της πόλης "να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, αφού με τέτοιες ηγεσίες προκοπή δεν μπορεί να γίνει".

Στην αρχή της συνέντευξης ο Θ. Κυριακίδης, τόνισε: "Ολη αυτή η πολιτική που προωθείται στα πλαίσια της ΕΕ και σερβίρεται στο εσωτερικό της χώρας σαν εθνικός στόχος στην πορεία προς την ΟΝΕ και τη σύγκλιση, εμάς, την εργατική τάξη έχει κατά κύριο λόγο στο στόχαστρο. Η μακροημέρευση του συστήματος περνάει αντικειμενικά μέσα από την πιο άγρια εκμετάλλευσή μας", επισήμανε. Αυτή η ολομέτωπη επίθεση, πρόσθεσε, θα αποκρουστεί με το μέγιστο συντονισμό και την κλιμάκωση της πάλης. Το σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να λύσει η εργατική τάξη, είναι το πώς θα δημιουργήσει τον άλλο πόλο, της αγωνιστικής συσπείρωσης και πάλης. Αν αυτό δε λυθεί, όχι μόνο τα προβλήματα δε θα λυθούν, όχι μόνο θα έρθουν πιο δύσκολες μέρες, αλλά και το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα θα μπει σε ανεπίστρεπτη τροχιά με απρόβλεπτες συνέπειες", υπογράμμισε.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Απεργιακής Επιτροπής σημείωσαν ότι θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση μπροστά στη ΔΕΘ στις 15 του Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί, σηματοδοτώντας την αντίθεση των εργαζομένων στην κυβερνητική απόφαση ιδιωτικοποίησης της Εκθεσης. Στη συνέχεια θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός του ΟΥΘ, γιατί το νερό θεωρείται κοινωνικό αγαθό που δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί και τέλος, οι διαδηλωτές θα καταλήξουν στο λιμάνι, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι απορρίπτουν τη μετατροπή του σε ΑΕ.

Στο μεταξύ, χθες έγινε σύσκεψη της Απεργιακής Επιτροπής και συζητήθηκε πρόγραμμα για τον πολλαπλασιασμό των εξορμήσεων στους χώρους δουλιάς, το μοίρασμα υλικού και η "μάχη" της αφίσας. Επίσης, χθες, οικοδόμοι και εργάτες δέρματος - μέλη της Απεργιακής Επιτροπής - περιόδευσαν στα γιαπιά και σε βιοτεχνίες, μοίρασαν προπαγανδιστικό υλικό και κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση μπροστά στη ΔΕΘ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδείες παντού (2005-03-10 00:00:00.0)
Προτεραιότητα στα προβλήματα των εργαζομένων (2002-09-12 00:00:00.0)
Η αγανάκτηση γίνεται δράση (1998-12-16 00:00:00.0)
Στη "ρότα" της ΓΣΕΕ (1998-11-21 00:00:00.0)
Αποφασιστικό μήνυμα από τη Βόρεια Ελλάδα (1997-12-19 00:00:00.0)
Αισιοδοξία στη Θεσσαλονίκη (1997-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ