Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Στην τελική ευθεία

Πανστρατιά για την επιτυχία της κινητοποίησης και της κορυφαίας απεργιακής συγκέντρωσης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Στην τελική ευθεία για την 24ωρη πανεργατική - πανυπαλληλική απεργία της ερχόμενης Τρίτης, τα μέλη των απεργιακών επιτροπών που έχουν συγκροτηθεί σε αρκετές πόλεις της χώρας και της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής στην Αθήνα, αξιοποιούν το κάθε λεπτό, για να φτάσει σε ακόμα περισσότερους χώρους δουλιάς και γειτονιές το απεργιακό μήνυμα.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά). Συμμετέχει, επίσης, και καλεί τους Πειραιώτες εργαζόμενους και η Απεργιακή Επιτροπή Πειραιά.Στην ίδια συγκέντρωση καλούν και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και 28 συνταξιουχικά σωματεία της Αττικής, καθώς και η Παναττική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει επίσης στις 10 π.μ., στο χώρο έξω από τη Διεθνή Εκθεση.

Στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Τους εργαζόμενους της ΥΠΑ επισκέφτηκαν χτες ο Γ. Στρατηγός,ο Β. Σγουραμάνης από την Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή και οι Π. Σταμούλης και Γ. Λοβέρδος, συνδικαλιστές του χώρου, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, κόντρα στην υπονομευτική τακτική των ηγεσιών στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Υπονόμευση, που στο χώρο παίρνει πολύ συγκεκριμένη μορφή, αφού πολλοί από τους εργαζόμενους δε γνώριζαν καν για την απεργία, ενώ η πλειοψηφία της ΟΣΥΠΑ πήρε απόφαση να μη συμμετάσχει! Η στάση αυτή φάνηκε ότι έχει προκαλέσει οργή στους υπαλλήλους, αφού εκφράσεις, όπως "μας άδειασε η ΑΔΕΔΥ" ή "έχουν συμβιβαστεί αυτοί εκεί πάνω", ακούστηκαν αρκετές φορές.

Ο Γ. Στρατηγός,αφού κατήγγειλε το ρόλο που σήμερα παίζουν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και αφού αναφέρθηκε εκτενώς στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, κάλεσε τους υπαλλήλους, με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής, να καταδείξουν τους υπεύθυνους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να καταγγείλουν το μονόδρομο της ΟΝΕ και τις συμβιβασμένες ηγεσίες. Τέλος, τους κάλεσε και μετά την απεργία να επιδιώξουν τη συσπείρωση και το συντονισμό τους με τους άλλους εργαζόμενους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μέτωπο πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Καλούν σε συμμετοχή

Τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Παρασκευαστών,ο οποίος καταγγέλλει και τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ως "ενσωματωμένες με την πολιτική της κυβέρνησης" και "αποκομμένες από τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων".

Ο Σύλλογος καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ εκφράζει και την απόφασή του για συμμετοχή στην Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή.

"Εγκληματικό", χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του τον προϋπολογισμό και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας,υπογραμμίζοντας ότι "είναι πρόκληση για όλο το λαό τα μέτρα της κυβέρνησης, τη στιγμή που τα υπερκέρδη μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλοεφοπλιστών αυξάνονται ακόμα παραπέρα".

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση, ο Σύνδεσμος καλεί τους συνταξιούχους πολιτικούς δημοσίους υπαλλήλους να πάρουν όλοι μέρος στη συγκέντρωση της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής και να δώσουν περήφανη απάντηση στην κυβέρνηση, στις πολυεθνικές και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στην Καβάλα

Συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη πραγματοποιεί η Απεργιακή Επιτροπή Καβάλας.Σ' αυτήν καλεί με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ,σημειώνοντας: "Εμείς οι απόμαχοι της δουλιάς συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση, γιατί κοινή είναι η τύχη εργαζομένων και συνταξιούχων. Ενωμένοι σε ένα αρραγές αγωνιστικό μέτωπο, θα ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική".

Στη Λάρισα

Στις 10 το πρωί, στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου, θα γίνει η απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρισα. Με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Εργατών Βαφείων και Κλωστοϋφαντουργών Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και τη συγκέντρωση. Καταγγέλλει ως "πρόκληση" τον προϋπολογισμό, την ώρα που "η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης μεγαλώνει συνεχώς, ενώ τα κέρδη του κεφαλαίου αυξάνονται όλο και περισσότερο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ