Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Μπροστά η Απεργιακή Επιτροπή

Στην πλατεία Γεωργίου το αγωνιστικό ραντεβού των απεργών

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση που διοργανώνει στις 10 πμ στην πλατεία Γεωργίου, καλεί τους εργαζόμενους η Απεργιακή Επιτροπή Πάτρας,εκπρόσωποι της οποίας περιοδεύουν καθημερινά σε χώρους δουλιάς.

Από τη μεριά της, η πλειοψηφία του ΕΚ Πάτρας, τώρα φορά το "φιλεργατικό" της προσωπείο και διοργανώνει συγκέντρωση εκτόνωσης τάχα για τη σωτηρία της ΜΙΣΚΟ, αλλά με στόχο τη διάσπαση και τον αποπροσανατολισμό του κινήματος. Ομως, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι κατανοούν το ρόλο της και της γυρίζουν την πλάτη. Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Απεργιακής Επιτροπής, η οποία σημειώνει:

"Απαντάμε με τη δική μας μαζική, ενωτική, ταξική συγκέντρωση στην επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση - βιομήχανοι - πολυεθνικές στο όνομα της οικονομικής νομισματικής ένωσης και της ΕΕ. Απαντάμε μαζικά στις υποταγμένες, στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο, πλειοψηφίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Εργατικού Κέντρου Πάτρας - νομαρχιακού Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ Πάτρας, που απέρριψε τις αγωνιστικές προτάσεις μας για να σωθεί η ALGIDA, η ΜΙΣΚΟ, ο ΟΣΕ και άλλες επιχειρήσεις, και να σταματήσουν οι απολύσεις και η τρομοκρατία της εργοδοσίας. Αυτές οι δυνάμεις δε δέχτηκαν τις προτάσεις μας για συντονισμό των σωματείων, συλλαλητήρια και απεργιακή κινητοποίηση. Μπλόκαραν τις αγωνιστικές μας προτάσεις και μαζί (ΠΑΣΚΕ - ΣΕΑΜ) οργάνωσαν αντεργατική σύναξη με τους βιομηχάνους της Πελοποννήσου (ΣΕΒ) τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και το ΔΗΚΚΙ".

Η Απεργιακή Επιτροπή ζητά να μην υπάρξει "καμιά συμμετοχή εργατών στην κυβερνητική φιέστα που οργανώνουν τη μέρα της απεργίας η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ- ΣΕΑΜ) του ΕΚΠ στο εργοστάσιο της ΜΙΣΚΟ για να θολώσουν τα νερά. Οι εργάτες δεν ανέχονται την κοροϊδία,αυτοί οι συνεργοί των βιομηχάνων - κυβέρνησης να φορούν στις 15 Δεκέμβρη την προβιά και να εμφανίζονται όπως "ο λύκος που έγινε αρνάκι".

Ο δρόμος των εργατών είναι απεργία - διαδήλωση στην πλατεία Γεωργίου, περικύκλωση της Νομαρχίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - πολυεθνικών. Ο δρόμος των εργατών δεν είναι οι κυβερνητικές φιέστες της διοίκησης του ΕΚ, των ΠΑΣΚΕ - ΣΕΑΜ, που οδηγούν σε υποταγή στους βιομηχάνους και στις πολυεθνικές".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο Εργατικό Κέντρο ακούστηκε και πάλι η φωνή των εργατών (2017-12-16 00:00:00.0)
Θετική πείρα από τη μάχη στην «κοινωφελή εργασία» (2012-09-21 00:00:00.0)
Περισσεύουν τα προβλήματα (2000-01-14 00:00:00.0)
Στήριξη του αγώνα των εργατών της ΜΙΣΚΟ (1999-09-10 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο κατά της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης (1996-11-06 00:00:00.0)
Αρχαιρεσίες "εν κρυπτώ"..! (1996-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ