Σάββατο 12 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απλήρωτοι και ανασφάλιστοι

Οργιο αυθαιρεσίας της κατασκευαστικής εταιρίας ΑΓΕΚ διαπίστωσε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

Απλήρωτοι και χωρίς ένσημα είναι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται από την εταιρία ΑΓΕΚ στην κατασκευή θεραπευτηρίου δίπλα στο νοσοκομείο "Σωτηρία", αφού ο υπεργολάβος Σπ. Αγγελικόπουλος, παραβιάζοντας κάθε έννοια Εργατικού Δικαίου, απολύει όποιον τα διεκδικήσει.

Χτες κλιμάκιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας έκανε έλεγχο στο εργοτάξιο και διαπίστωσε όργιοαυθαιρεσίας. Οι περισσότεροι από τους 20 περίπου εργαζόμενους του εργοταξίου, αφ' ενός έχουν για περισσότερο από ένα μήνα να πληρωθούν, αφ' ετέρου, όσο καιρό δουλεύουν στη συγκεκριμένη εταιρία, δεν τους έχει επικολληθεί ούτε ένα ένσημο! Μάλιστα ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν μεταφερθεί σ' αυτό το εργοτάξιο, από εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ, όπου και εκεί η εταιρία δεν τους επικολλούσε τα ένσημα.

Χτες οι μισοί εργαζόμενοι δε δούλεψαν, απαιτώντας τα δεδουλευμένα, αφού ο εργολάβος τούς κοροϊδεύει ότι από μέρα σε μέρα θα τους πληρώσει. Κάποιοι αλλοδαποί εργαζόμενοι ισχυρίστηκαν ότι ο εργολάβος πληρώνει και κολλάει επιλεκτικά ένσημα. Οπως μας είπε ένας αλλοδαπός, όταν του ζήτησε να του επικολληθούν έστω 40 ένσημα, ώστε να καταθέσει τα χαρτιά του για να πάρει την πράσινη κάρτα, απειλήθηκε όχι μόνο με απόλυση, αλλά και με απέλαση!

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας ζήτησε και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ