Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΕ
"Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα"
  • Συζητήθηκε χτες σχετική Επερώτηση της ΝΔ
  • Στρατής Κόρακας: Υπόθεση αλυσιδωτών σκανδάλων

Η σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά χτες στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση Επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της πώλησης των ΚΑΕ.Εντονη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς, χωρίς να αμφισβητήσουν την ουσία των ιδιωτικοποιήσεων, άσκησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή Γ. Αλογοσκούφη που μίλησε για "πλήρες φιάσκο", καθώς και του Ι. Τζωάννου που ανέφερε ότι υπήρξε "κωμικοτραγική κατάληξη του διαγωνισμού για την πώληση των ΚΑΕ".

Ανταπαντώντας εκ μέρους της κυβέρνησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δ. Γεωργακόπουλος τόνισε ότι "η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και να προχωρήσουν και νόμιμα. Αυτά ακριβώς κάνει η κυβέρνηση. Δε θα θυσιάσουμε, στο όνομα της ταχύτητας, τη νομιμότητα". Στην ίδια λογική κινήθηκε και η απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, που σημείωσε το νομότυπο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση, όταν πήρε το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας,μίλησε για "μια παράσταση αντιπαράθεσης των δυο κομμάτων που συμφωνούν στην ουσία και ο καβγάς γίνεται για τη διαδικασία", προσθέτοντας πως ισχύει το "δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα", αφού "τα ΚΑΕ είναι μια περιουσία που δημιούργησε ο ελληνικός λαός". Ανταπαντώντας δε στις θέσεις της κυβέρνησης ότι "το κράτος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας" σχολίασε πως "μπορούν όμως να είναι επιχειρηματίες οι... αετονύχηδες".

Παράλληλα, εξηγώντας το φαινόμενο της άρσης της πώλησης των ΚΑΕ στην εταιρία ΣΑΡΕΣΚΟ είπε ότι "η γενική κατακραυγή ανάγκασε την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί, γιατί πια θα σηκώνονταν και οι πέτρες", εξηγώντας ότι η ΣΑΡΕΣΚΟ δεν είχε πρόθεση να πληρώσει κανένα τίμημα. Εκανε δε λόγο για "αλυσιδωτά σκάνδαλα" και για υπόθεση που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα.

Ασκώντας κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε ότι "η ΝΔ έρχεται και κάνει κριτική όχι γιατί προχωρεί σε αυτό το έγκλημα, που λέγεται εκποίηση της δημόσιας περιουσίας", "αλλά γιατί δεν προχωράει αρκετά γρήγορα".

Μάλιστα, επισήμανε ότι κάθε άλλο παρά πολιτική ανάπτυξης συνιστά η πώληση των ΚΑΕ, αφού "τι είδους ανάπτυξη θα έχουμε αν δώσουμε τα ΚΑΕ που αποφέρουν πάνω από 20 δισ. καθαρό κέρδος", "σε επιχειρήσεις που έχουν πολύ λιγότερα κέρδη από αυτά που βγάζουν τα ΚΑΕ". Κατέληξε, λέγοντας πως "αν θέλατε πραγματικά την ανάπτυξη της χώρας θα αναπτύσσατε τον δημόσιο τομέα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ