Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στηρίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική

Ακόμα και την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στο νόμο 2525 αρνήθηκαν οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά, στηρίζοντας ουσιαστικά την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Το θέμα έφερε για δεύτερη φορά στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Κώστας Τζατζάνης. Ο πρόεδρος του Σώματος Δημ. Γκερλές προφασιζόμενος ότι δεν είχε ενημερωθεί νωρίτερα και ότι δεν υπάρχει η εκ του νόμου απαιτούμενη παρουσία συμβούλων, αρνήθηκε να συζητηθεί η πρόταση. Ουδείς από τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους, έστω και για τα μάτια του κόσμου, διαμαρτυρήθηκε, ούτε και υποστήριξε την πρόταση του Κ. Τζατζάνη ο οποίος χαρακτήρισε απόλυτα δίκαια τα αιτήματα για 12χρονη ενιαία δωρεάν εκπαίδευση, κατάργηση των εξετάσεων στη Β και Γ Λυκείου, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών από την επετηρίδα και αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού.

Ο επικεφαλής της Κίνησης Παναγιώτης Σαλπέας επανέφερε το θέμα της κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, τονίζοντας ότι το φαινόμενο με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, ενόψει των γιορτών έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. "Η κατάσταση στους δρόμους είναι αφόρητη. Κάθε μέρα και μια νέα εγκατάσταση. Καρότσια, περίπτερα, τεντοσκηνές... Ο Πειραιάς πια έχει δοθεί ελεύθερα σε όποιον θέλει να εγκαταστήσει κάτι", σημείωσε, προσθέτοντας ότι συμβαίνουν και παράξενα πράγματα, όπως η εγκατάσταση στην πλαζ "Βοτσαλάκια" το Σαββατοκύριακο λουτρών. "Να καταλάβουν όλοι ότι οι πλατείες και οι δρόμοι είναι κτήμα του πειραϊκού λαού", υπογράμμισε. Ο απερχόμενος δήμαρχος Στέλιος Λογοθέτης αρκέστηκε να δηλώσει ότι έχει δώσει εντολή να ξηλωθούν όλες οι κατασκευές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ