Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΠ
"ΟΧΙ στο ξεπούλημα και στο συμβιβασμό"

"Κάθε υπάλληλος πρέπει να κάνει υπόθεσή του το αίτημα να μείνει το λιμάνι στο Δημόσιο και να επιβάλλει την καθολική και ανυποχώρητη διεκδίκησή του, σήμερα. Αύριο θα είναι αργά, όταν θα έχει διαπιστώσει την απάτη των "διασφαλίσεων" με αφεντικά τους εφοπλιστές!". Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα (ΔΕ) Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ".

Η ΔΕ καταγγέλλει την πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων(ΟΜΥΛΕ) που πήρε απόφαση για σταμάτημα των κινητοποιήσεων και "διάλογο" επί των αποτελεσμάτων της ιδιωτικοποίησης. "Κάνει πλάτες - σημειώνεται - στην κυβέρνηση, να περάσει το νομοσχέδιο, ξεπουλά τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, στην πιο κρίσιμη φάση του".

"Γιατί, θα αναρωτηθεί ο κάθε συνάδελφος - συνεχίζει η ανακοίνωση - κατηγορούμε μ' αυτό τον τρόπο την πλειοψηφία; Γιατί με το νομοσχέδιο το λιμάνι ξεπουλιέται σε εφοπλιστές και πολυεθνικές, εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και αυτό η πλειοψηφία το θεωρεί δεδομένο. Γιατί ανατρέπονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και σε αυτό η πλειοψηφία από καιρό καλλιεργεί την απάτη των "διασφαλίσεων". Γιατί με αυτόν το νέο νόμο το λιμάνι θα 'ναι χρυσοφόρα πηγή για τις πολυεθνικές και θύλακας "μαύρης εργασίας" και απολύσεων για τους εργαζόμενους".

Η ΔΕ αναφέρει ότι στο ΔΣ της ΟΜΥΛΕ απορρίφθηκε πρότασή της για συνέχιση και κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με αποχή από υπερωρίες, εργασία Σαββατοκύριακου και αργίες και συγκεκριμένες απεργίες, με συντονισμό δράσης με άλλους εργαζόμενους, συγκεντρώσεις και πορείες με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

"Μας καλούν - υπογραμμίζεται τέλος - να σκύβουμε το κεφάλι και να "συζητάμε" πάνω στα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης, αυτό δηλαδή που ζητάει η κυβέρνηση η οποία θέλει "παρατηρήσεις" επί του νομοσχεδίου, στην προσπάθειά της να ενσωματώσει τους εργαζόμενους στην πολιτική της και να περάσει το ξεπούλημα των λιμανιών. Εμείς πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο συμβιβασμό. Να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο ξεπούλημα του λιμανιού. Να απαιτήσουμε και να πούμε ΝΑΙ στον αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ