Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ"
Αγωνιστικό προσκλητήριο

Τα δύο ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες σε νέους αγώνες και αποκαλύπτουν τους στόχους της συκοφαντικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει το προεδρείο της Ενωσης Ναυτών

Αγωνιστικό κάλεσμα στους ναυτεργάτες να δώσουν μαζικά το "παρών" τους στις κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλιά, ενάντια στην αντιναυτεργατική πολιτική της κυβέρνησης, απευθύνουν με χτεσινή κοινή ανακοίνωσή τους η ΠΕΜΕΝ και η ναυτεργατική Ενωση "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".Ο ενωμένος αγώνας των ναυτεργατών - όπως επισημαίνεται - όχι μόνο θα φέρει αποτελέσματα, αλλά ταυτόχρονα "θα δώσει την απάντηση και σε αυτούς που αποτελούν την "πέμπτη φάλαγγα" στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα".

Τα δύο ναυτεργατικά σωματεία, με την ανακοίνωσή τους, απαντούν σ' ένα λιβελογράφημα που εξέδωσε προχτές το προεδρείο της Ενωσης Ναυτών, με το οποίο καταφέρεται υβριστικά και συκοφαντικά κατά των επικεφαλής της ΠΕΜΕΝ και του "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", αλλά και της Επιτροπής Ανέργων Ναυτεργατών, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει με προβοκατόρικο τρόπο: "Χυδαία και ανήθικη συμμαχία των ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και γενικού γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας"! Ισχυρίζεται επίσης ότι οι παραπάνω συνδικαλιστές χειροδίκησαν και σε βάρος μελών της Ενωσης Ναυτών!

Οι ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι δεν εκπλήσσει κανέναν το "ανήθικο, ψευδολόγημα του προεδρείου της Ενωσης Ναυτών. Απλώς επιβεβαιώνει τη διαπίστωση ότι με τη φωνή του προέδρου της Ενωσης Ναυτών Α. Νταλακογιώργου μιλούν οι εφοπλιστές". Επίσης αναφέρουν παραδείγματα από τη διασπαστική δράση του προεδρείου της Ενωσης Ναυτών στη διάρκεια αγωνιστικών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών και σημειώνουν: "Η Επιτροπή Ανέργων σε συνεργασία με την ΠΕΜΕΝ και τον ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ άσκησε ισχυρή πίεση στην πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ, που αναγκάστηκε να λάβει απόφαση για τη διενέργεια ελέγχων στα καράβια, από διασωματειακή επιτροπή. Τα "νερά ταράχτηκαν", ο Νταλακογιώργος έχασε την ψυχραιμία του και συμπεριφέρεται σαν προβοκάτορας". Τα δύο σωματεία υπογραμμίζουν: "Απομονώνοντας τους διασπαστές του προεδρείου της Ενωσης Ναυτών, που ξεπουλάνε τα συμφέροντα του κλάδου, καλούμε τους συναδέλφους ναύτες να αντιπαλέψουμε μαζί την αντιναυτεργατική πολιτική, να σφυρηλατήσουμε τη ναυτεργατική ενότητα στο δρόμο του αγώνα. Η κοινή δράση που αναπτύσσουμε με τα μέλη της Ενωσης Ναυτών στο κίνημα ανέργων, στα καράβια, στις κινητοποιήσεις, επιβάλλεται να ενισχυθεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ