Κυριακή 10 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΕΘΝΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 1998

Αλλη μια χρονιά στις διεθνείς εξελίξεις με γεγονότα, πολέμους, σκοπιμότητες, οικονομικές και πολιτικές κρίσεις, αλλαγές κυβερνήσεων, πάλη των εργαζομένων και των μαζικών κινημάτων, αντίσταση των λαών ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Γεγονότα που συμβαίνουν σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη και φαίνονται ξεκομμένα μεταξύ τους, συνδέονται από την προσπάθεια επιβολής της λεγόμενης "Νέας Τάξης Πραγμάτων" και τον εσωτερικό ανταγωνισμό μεταξύ των ιμπεριαλιστών να καταλάβουν όσο γίνεται περισσότερο μερτικό από αυτή τη διαδικασία. Μια διαδικασία που αποβλέπει στην οριστική υποταγή των λαών στις ιμπεριαλιστικές ορέξεις. Μια διαδικασία επίσης που περιλαμβάνει τη συνολική επίθεση του κεφαλαίου προς τους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

Το αληθινό περιεχόμενο μιας χρονιάς είναι ακριβώς η αδιάκοπη πάλη μεταξύ των δυνάμεων του κεφαλαίου και των δυνάμεων των αληθινών δημιουργών του πλούτου και των αξιών, των δυνάμεων της εργασίας.

Ο "Ρ" σήμερα δεν πρόκειται να παρουσιάσει λεπτομερή καταγραφή όλων των διεθνών εξελίξεων της περασμένης χρονιάς. Γίνεται μια προσπάθεια να παρουσιαστούν με σχολιασμό των αρθρογράφων, κάποια γεγονότα επιλεκτικά, που σημάδεψαν την περασμένη χρονιά. Πολλά σημαντικά γεγονότα που δε θα περιληφθούν στη σημερινή έκδοση θα δημοσιευτούν τις προσεχείς Κυριακές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ