Τρίτη 12 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διδακτική, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο σχολικό μάθημα, ήτανγια τους μαθητές της χώρας (αλλά και τους γονείς και καθηγητές) η χθεσινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την παιδεία, προκειμένου να κατανοήσουν ποιοι σήμερα στοχεύουν σε μια πραγματική αναβάθμιση της παιδείας στην Ελλάδα.

Μέσα σε ένα όργιο γκαιμπελισμού και κατασυκοφάντησης των αγώνων των μαθητών, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έκανε λόγο για "χαβαλέ" και για Συντονιστικά Σχολείων που ζητούν την... εμπορευματοποίηση της παιδείας, ενώ δε δίστασε να παρουσιάσει στη Βουλή και αναφορές διευθυντών σχολείων χαφιεδίστικου χαρακτήρα όπου οι μαθητές παρουσιάζονται ως βάνδαλοι και καταστροφείς των σχολείων!

Με άγχος να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στους μαθητικούς αγώνες εκφράζοντας τη διαφωνία του, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής ενώ συμπορεύτηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο,σε μια γενικόλογη αναφορά περί εθνικού διαλόγου χωρίς να ζητήσουν επί της ουσίας την κατάργηση του νόμου 2525.

Αντίθετα την κατάργηση του Νόμου Αρσένη, ζήτησε για μια φορά ακόμη παίρνοντας το λόγο, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα τονίζοντας ότι αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική λύση που μπορεί σήμερα να δοθεί με βάση την κατάσταση που υπάρχει στην παιδεία. Ξεκαθάρισε δε ότι το ΚΚΕ, εξαρχής μιλούσε στον ελληνικό λαό για το εκπαιδευτικό πρόβλημα της χώρας ενώ ο λόγος του σήμερα "ακουμπά" στα πραγματικά προβλήματα της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ