Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχουν ξεπουλήσει την "Ολυμπιακή"

Και τίποτα να μην ήξερε κανείς για τα κυβερνητικά σχέδια ξεπουλήματος της "Ολυμπιακής", οι κινήσεις που γίνονται, με κάθε δημοσιότητα, από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα θα ήταν αρκετές για να βγουν τα σωστά συμπεράσματα.

Εδώ και καιρό μεγαλοεπιχειρηματίες συνωστίζονται σε εταιρίες που στήνονται στο χώρο των αερομεταφορών, με ομολογημένο στόχο να καλύψουν τα "κενά" που αφήνει η "Ολυμπιακή" και, βέβαια, στη συνέχεια να "απλώσουν τα χέρια" τους στην ίδια την κρατική επιχείρηση.

Ηδη, σύμφωνα με την ανακοίνωση μιας από αυτές της εταιρίες, της "Αεροπορίας Αιγαίου" του ομίλου Βασιλάκη, από το Μάη - Ιούνη θα αρχίσει δρομολόγια με τρία αεροπλάνα σε κερδοφόρες γραμμές του εσωτερικού (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Χανιά, κ.α.). Το αρχικό πλάνο είναι 24 δρομολόγια ημερησίως και η δυνατότητα μεταφοράς επιβατών ανέρχεται στους 64.000 ανά μήνα. Ανάλογες κινήσεις γίνονται και από άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις αερομεταφορές ("Κρόνος", "Αιρ Γκρις", κ.ά.).

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβερνητική βούληση είναι να εκχωρήσει, σταδιακά ή μη, στις ιδιωτικές εταιρίες τις αερομεταφορές, φροντίζοντας ταυτόχρονα να συρρικνώνει και απαξιώνει την "Ολυμπιακή". Παράλληλα όμως δε διστάζει να ρίχνει τις ευθύνες τους εργαζόμενους! Ντροπή!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ