Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ενα διδακτικό περιστατικό

Εσείς, γιατί παίρνετε μέρος στην κατάληψη; Εσάς, ο νόμος του Αρσένη, δε σας πειράζει καθόλου. Οι λέξεις λέγονταν με αρκετή ένταση από μια γυναίκα - μάλλον, μητέρα μαθητή - και απευθύνονταν σε ορισμένους μαθητές της Γ Λυκείου. Συνέχισε, κατηγορώντας τους ότι παρασύρουν τους μικρότερους μαθητές, μέχρι που κατάφεραν τα παιδιά να πάρουν και αυτά το λόγο.

Οταν της εξήγησαν τι προβλέπει και για τους ίδιους ο νόμος 2525/97, έμεινε να τους κοιτάει απορημένη και αμήχανη. Μα ο Αρσένης δήλωσε πως θα μπαίνουν όλοι στο πανεπιστήμιο, αντέτεινε σε κάποια στιγμή, τον άκουσα με τ' αυτιά μου στην τηλεόραση... Τα παιδιά, όμως, της έβαλαν τα νούμερα στο χαρτί και, τελικά, φαίνεται πως την έπεισαν, γιατί έφυγε κουνώντας το κεφάλι της και μουρμουρίζοντας κάτι για την κυβέρνηση.

Το περιστατικό έγινε χτες, έξω από ένα Λύκειο της Νέας Ιωνίας, που βρίσκεται σε κατάληψη. Και απ' ό,τι μας είπαν τα ίδια παιδιά, που αμέσως μετά τους πιάσαμε συζήτηση, οι γονείς, που με τον ένα ή άλλο τρόπο, αντιδρούν στον αγώνα τους είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανενημέρωτοι για το νόμο της λεγόμενης μεταρρύθμισης και τις συνέπειές του. Ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει, όμως, η επόμενη εκτίμησή τους και την οποία τη μεταφέρουμε, όπως μας την είπαν: Με όσους, πάντως, από τους γονείς αυτούς συζητήσαμε καλόπιστα και δέχτηκαν να ακούσουν τι λέμε κι εμείς, πείστηκαν πως έχουμε δίκιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ