Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τώρα, λύθηκε το πρόβλημα...

Περί τις 1.000 κλήσεις καταναλωτών δέχτηκε μέσα σε ένα μήνα λειτουργίας το "1720", ο αριθμός που φιλότιμα διαφημίστηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης σαν την... πανάκεια για τα προβλήματα που γεννά η "απελευθέρωση" της αγοράς και καθημερινά αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στις συναλλαγές τους, από την ακρίβεια μέχρι την εξαπάτηση, νομιμοφανή και παράνομη.

Ο παραπάνω, πολύ μικρός αριθμός των καταναλωτών (πολύ περισσότερα παράπονα θα άκουγε κανείς σε μια μέρα με μια βόλτα στην αγορά) που ανταποκρίθηκαν - παρά τη διαφήμιση της οποίας έτυχε η τηλεφωνική γραμμή - καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό την πεποίθησή τους ότι στην ακρίβεια που καθημερινά αντιμετωπίζουν στην αγορά, στην εξαπάτηση και στην κακή ποιότητα των υπηρεσιών των επιχειρήσεων, μόνο στο υπουργείο Ανάπτυξης δε θα βρουν απαντήσεις και λύσεις, αφού ως γνωστόν, τα νομοθετήματά του είναι αυτά που ευλογούν αυτή την εξέλιξη στην αγορά και στις συναλλαγές τους.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μέρος των 500 συνολικά καταγγελιών - μικρό σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Ανάπτυξης - αφορά σε αυξήσεις τιμών κυρίως σε γλυκίσματα και είδη σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία, αυτό συνηγορεί υπέρ της αποτελεσματικότητας της "συμφωνίας κυρίων" του υπουργείου με τις επιχειρήσεις. Δηλαδή, από τους 500 μόλις καταναλωτές που τηλεφώνησαν για διάφορες καταγγελίες, πόσοι θα έπρεπε να καταγγείλουν αυξήσεις για να καταδειχτούν οι ψευδολογίες της κυβέρνησης περί "συμφωνιών";


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ