Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Εμμονή στις ψεύτικες "ενδεικτικές τιμές"

Αποστομωτική καταγγελία της Ενωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής, για την κυβερνητική τακτική γύρω από τις τιμές των καυσίμων

Την εμμονή του υπουργείου Ανάπτυξης στην προσπάθεια εξαπάτησης του καταναλωτικού κοινού με τις "ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης" των υγρών καυσίμων - ενώ γνωρίζει ότι καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα - καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Ενωση Βενζινοπωλών Νομού Αττικής.

Σύμφωνα με δελτίο της Ενωσης από σήμερα που ισχύουν οι νέες εβδομαδιαίες τιμές και μέχρι την επόμενη Τετάρτη, που θα ανακοινωθούν οι επόμενες, προμηθεύουν στους πρατηριούχους βενζίνη σούπερ και αμόλυβδη και το πετρέλαιο θέρμανσης από 1,3 μέχρι και 15,4 δρχ. ή από 1,9% μέχρι και 8,7% υψηλότερα απ' ό,τι το υπουργείο Ανάπτυξης συμβουλεύει τους καταναλωτές να τα αναζητούν στη λιανική.

Ειδικότερα, το υπουργείο παρακινεί τους καταναλωτές με τη σχετική εβδομαδιαία ανακοίνωση που εκδίδει να αναζητούν από σήμερα και για μια βδομάδα στα πρατήρια τη βενζίνη σούπερ στις 193,7 δρχ. το λίτρο, ενώ οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών την προμηθεύουν με χονδρική τιμή από 5,3 μέχρι 13,7 δρχ. ακριβότερα, δηλαδή από 199 μέχρι 207,4 δρχ. το λίτρο ή σε ποσοστό από 2,8% μέχρι και 7,1% παραπάνω. Για την αμόλυβδη, το υπουργείο δίνει "ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης" τις 177,1 δρχ. τη στιγμή που οι εταιρίες πωλούν στα πρατήρια182,8 - 192,5 δρχ. το λίτρο, παραπάνω δηλαδή από τη συνιστώμενη λιανική κατά 5,7 - 15,4 δρχ. ή σε ποσοστό 3,2% - 8,7% ακριβότερα. Τέλος, η απόκλιση μεταξύ "ενδεικτικής λιανικής τιμής" του υπουργείου στο πετρέλαιο θέρμανσης που γι' αυτή τη βδομάδα είναι 68,8 δρχ. το λίτρο και της χονδρικής τιμής που πωλούν οι εταιρίες εμπορίας στους πρατηριούχους είναι από 1,3 δρχ. μέχρι 3,4 δρχ.. Με άλλα λόγια οι εταιρίες πωλούν χονδρικά στις 70,1 δρχ. - 72,2 δρχ. το λίτρο ή σε ποσοστό από 1,9% μέχρι 5% παραπάνω από την "ενδεικνυόμενη λιανική" του υπουργείου Ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ