Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ορισμένες από τις συνέπειες του Ν. 2525/97

Κι επειδή, οι συνέπειες του νόμου 2525/97, για όσους μαθητές βρίσκονται τώρα στη Γ Λυκείου, είναι μια σοβαρή, αλλά επιμέρους πλευρά του όλου θέματος και μπορεί να έχει ξεφύγει και από αρκετούς άλλους, τις αναφέρουμε συνοπτικά.

Οι περίπου 120.000 μαθητές αυτοί, λοιπόν, θα δώσουν φέτος εξετάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ με το παλιό σύστημα. Οσοι δεν καταφέρουν να περάσουν - συνήθως ξεπερνούν τις 60.000 - αλλά και αρκετοί ακόμη, που έχουν τελειώσει το Λύκειο, τα προηγούμενα χρόνια, θα μπορούν να ξαναδοκιμάσουν την τύχη τους τον επόμενο χρόνο, πάλι με το παλιό σύστημα, αλλά για ένα περιορισμένο πλέον ποσοστό των όποιων τότε θέσεων θα υπάρχουν σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, το οποίο δεν έχει οριστεί ακόμη από την κυβέρνηση.

Ακόμη και εάν οι θέσεις τότε σε ΑΕΙ - ΤΕΙ είναι γύρω στις 80.000 (όπως υπόσχονται οι κυβερνώντες) και το ποσοστό είναι 20 ή ακόμη και 30% θα έχουμε γύρω στους 90.000 υποψήφιους για 16.000-24.000 θέσεις. Τον επόμενο χρόνο τα πράγματα θα είναι ακόμη δυσκολότερα, αφού το ποσοστό θα βαίνει μειούμενο και πάει λέγοντας. Την ίδια στιγμή, βέβαια, είναι ολοφάνερο πως οι τότε απόφοιτοι λυκείου - οι μαθητές, δηλαδή, που σήμερα βρίσκονται στη Β ή την Α τάξη - ή θα είναι αρκετοί περισσότεροι από τις προσφερόμενες θέσεις ή θα έχει φροντίσει, στο μεταξύ, η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης να έχει ισοφαρίσει τη "ζήτηση" με την "προσφορά", με τις αλλεπάλληλες εξετάσεις και τα τεστ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ