Κυριακή 17 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΠ Στο Μόντε Κάρλο η Πρεμιέρα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι

Στο Μόντε Κάρλο η πρεμιέρα

Στο Μόντε Κάρλο ξεκινά σήμερα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Στο πριγκιπάτο όπου διεξάγεται πάντα ένας δύσκολος αγώνας, οι φίλαθλοι περιμένουν την πρώτη εμφάνιση του Φόκους που αντικαθιστά το επιτυχημένο Εσκορτ. Στο μπάκετ του Φορντ θα βρίσκεται, και αυτός για πρώτη φορά, ο Κόλιν Μακ Ρέι, ενώ δεύτερος οδηγός της ομάδας είναι ο Σίμον Ζαν Ζοζέφ.

Ο πρωταθλητής Τόμι Μάκινεν θα βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο μπάκετ του Μιτσουμπίσι, που όμως έχει αλλάξει χρώματα, λόγω Μάλμπορο. Νεοφερμένος στην ομάδα των τιτλούχων ο Φρέντι Λόιξ.

Την πρώτη πραγματοποιεί στο Μόντε Κάρλο και το SEAT Κόρντομπα με οδηγούς τους Πιέρο Λιάτι και Χάρι Ροβάμπερα. Επίσημη πρώτη και για το εικοσαβάλβιδο Σκόντα Οκτάβια με τον πρωτοκλασάτο οδηγό Αρμιν Σβαρτς και τον Πάβελ Σιμπέρα.

Η Σουμπαρού κατεβαίνει χωρίς βασικό χορηγό αλλά με τρία αυτοκίνητα και οδηγούς τους Κάνκουνεν, Μπερνς και Τίρι. Με ενδιαφέρον αναμένεται το αν θα αποφασίσει η ομάδα να χρησιμοποιήσει το νέο ημιαυτόματο κιβώτιο τύπου Φόρμουλα 1.

Οι μεγάλοι χαμένοι της περσικής χρονιάς Toyota και Κάρλος Σάινθ ελπίζουν σε μια καλύτερη και πιο τυχερή χρονιά, όπως και ο δεύτερος οδηγός της ομάδας Ντιντιέ Οριόλ και οι οποίοι εμφανίζονται χωρίς ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.

Οσοι περιμένουν το νέο Peageot 206 WRC, ας κάνουν υπομονή αφού δε θα εμφανιστεί μια και δεν είναι ακόμα έτοιμο.

Στο Μόντε Κάρλο θα υπάρχει και ελληνική συμμετοχή αφού θα τρέξει ο Ιαβέρης με τα χρώματα της Εθνικής και την υποστήριξη της "Φίατ Αουτο Ελλάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ