Κυριακή 17 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 56
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
"Σίγουρη" η ψήφος εμπιστοσύνης για Ετσεβίτ

ΑΓΚΥΡΑ.-

Η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που παρουσίασε ο Μπουλέντ Ετσεβίτ άρχισε την Παρασκευή και θα τελειώσει σήμερα, σε μια ψηφοφορία που θεωρείται "βέβαιο" ότι θα έχει θετικό για τον 73χρονο εντολοδόχο αποτέλεσμα.

Το 16σέλιδο πρόγραμμα της κυβέρνησης Ετσεβίτ, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, αναφέρει ότι "κύριος κυβερνητικός στόχος" είναι να διεξαχθούν οι προγραμματισμένες για τις 18 Απρίλη εκλογές σε μια "ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης".

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης εντάσσεται επίσης η λήψη των "αναγκαίων οικονομικών μέτρων" για την αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων από την κρίση στις χρηματαγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Ρωσίας, που συγκλόνισαν την παγκόσμια οικονομία τον περασμένο χρόνο και συνεχίζουν να προκαλούν διαρκείς κλυδωνισμούς.

Η κυβέρνηση μειοψηφίας του βετεράνου πολιτικού και ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος της Αριστεράς σχηματίστηκε στις 11 Γενάρη. Το κόμμα του διαθέτει 61 έδρες στη Βουλή, και με την υποστήριξη των κομμάτων Μητέρας Πατρίδας του Μεσούτ Γιλμάζ (136 έδρες) και Ορθού Δρόμου της Τανσού Τσιλέρ (97 έδρες) θα λάβει με "άνετη" πλειοψηφία την έγκριση της Εθνοσυνέλευσης των 550 εδρών.

Κατά "ισλαμιστών"

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 30 ισλαμιστές συνελήφθησαν από την τουρκική Αστυνομία την Παρασκευή στην Αγκυρα, στη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας, έξω από το τέμενος Κοτσάτεπε.

Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι ισλαμιστές επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους γύρω από το τέμενος, διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στα πανεπιστήμια και τις δημόσιες υπηρεσίες. Οι αστυνομικοί διέταξαν τους διαδηλωτές να διαλυθούν και όταν αυτοί αρνήθηκαν επιτέθηκαν με ρόπαλα και συνέλαβαν 30 εξ αυτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ