Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Πάλι στους δρόμους αύριο

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στις 10.30 το πρωί στα Προπύλαια. Πολύμορφες κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς δρόμων, καταλήψεις και συναυλίες

Ενα ακόμα αγωνιστικό ραντεβού έχουν δώσει οι μαθητές για αύριο, Πέμπτη, στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε μεγάλες πόλεις της χώρας, σύμφωνα με την απόφαση της πρόσφατης πανελλαδικής τους συνάντησης. Για την Αθήνα, το ραντεβού έχει οριστεί για τις 10.30 στα Προπύλαια. Παράλληλα οι μαθητές αψηφούν τις προσπάθειες τρομοκράτησής τους και συνεχίζουν σε όλη τη χώρα τους πολύμορφους αγώνες, αμετακίνητοι στο στόχο της κατάργησης των αντιεκπαιδευτικών νόμων της "μεταρρύθμισης" και για τη διεκδίκηση ενιαίου 12χρονου δημόσιου και δωρεάν σχολείου για όλους.

Οι μαθητές, στην πανελλαδική τους συνάντηση κατά την οποία επαναβεβαίωσαν την πρόθεσή τους για μαζικούς αγώνες μέχρι τη νίκη, έχουν αποφασίσει επίσης να κατέβουν μαζικά στην Αθήνα την Παρασκευή 5 Φλεβάρη με συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Στο πλαίσιο των πολύμορφων κινητοποιήσεων, σήμερα μαθητές από σχολεία του Περάματος και του Πειραιά διοργανώνουν πορεία στις 11 π.μ. από το Ν. Ικόνιο στην Πρόνοια, όπου θα γίνει συναυλία, ενώ συναυλία για τους αγωνιζόμενους μαθητές προγραμματίζεται στις 12 το μεσημέρι και στο "Μπαρουτάδικο" στο Αιγάλεω.

Χτες μπλόκα στήθηκαν από τα σχολεία της Αργυρούπολης, του Αλίμου και Ηλιούπολης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του Πολυκλαδικού Λυκείου, από τα σχολεία της Γλυφάδας και Βούλας στη λεωφόρο Ποσειδώνος, του Αιγάλεω στη διασταύρωση Ιερά Οδό και Θηβών. Επίσης στου Ζωγράφου μαθητές απέκλεισαν τη διασταύρωση Ούλοφ Πάλμε και Παπάγου, στο Χαϊδάρι απέκλεισαν τη λεωφόρο Καβάλας στο σημείο Παλατάκι, μαθητές της ΣΕΛΕΤΕ και Ν. Ιωνίας έκλεισαν την οδό Κύμης στο ύψος του ΟΑΚΑ, σχολεία της Καλλιθέας τη Θησέως, του Ν. Κόσμου τη λεωφόρο Συγγρού, των Αμπελοκήπων τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, της Ν. Σμύρνης τη Χρυσοστόμου Σμύρνης. Μπλόκα στήθηκαν επίσης στην οδό Πατησίων στο ύψος της πλατείας Κολιάτσου, στην Κηφισίας κ. α.

Ιερά Οδός και Θηβών

"Είμαστε νέοι και δε "μασάμε". Αυτό το νόμο δεν τον ακολουθάμε. Ολη η Ελλάδα είναι στο δρόμο. Θα καταργήσουμε εμείς αυτό το νόμο".Με τραγούδια και συνθήματα οι μαθητές των σχολείων του Αιγάλεω έκλεισαν χτες το πρωί για δύο ώρες την Ιερά Οδό.

Ξεκινώντας από τα σχολεία της περιοχής που είναι υπό κατάληψη, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Θηβών και Ιεράς Οδού και από εκεί έκαναν πορεία προς τον Κηφισό. Στη συμβολή Ιεράς Οδού και Κηφισού οι μαθητές παρέμειναν για είκοσι λεπτά και στη συνέχεια ανέβηκαν και έκλεισαν τη μία αερογέφυρα. Βροντοφωνάζοντας "Καλύτερα ένας χαμένος χρόνος παρά ένα χαμένο μέλλον" και "Κάτσε καλά Γεράσιμε!", οι μαθητές ένωσαν στην κυριολεξία τις φωνές τους με ορισμένους οδηγούς, που όχι μόνο δε διαμαρτύρονταν, όπως έγινε σε άλλες περιοχές της Αθήνας, αλλά κορνάριζαν για να τους ενθαρρύνουν.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι οδηγοί "έφερναν" μηνύματα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους μαθητές από πολύ μακριά. "Ο Εβρος είναι μαζί σας! Συνεχίστε!", φώναζαν δύο οδηγοί φορτηγών από τον μακρινό Εβρο και χαιρετούσαν τους μαθητές που με χειροκροτήματα τους άφηναν να περάσουν.

Οι μαθητές του Αιγάλεω δε σταμάτησαν εκεί. Στη συνέχεια επέστρεψαν στη συμβολή των οδών Θηβών και Ιεράς Οδού και παρέμειναν για είκοσι λεπτά και από εκεί πήγαν προς τα σχολεία τους ανανεώνοντας το ραντεβού τους για σήμερα στο "Μπαρουτάδικο", όπου θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι συναυλία από τους αγωνιζόμενους μαθητές. Παράλληλα το μεγάλο ραντεβού κλείστηκε για αύριο, Πέμπτη, στις 10.30 το πρωί στα Προπύλαια, που τα παιδιά του Αιγάλεω θα ενώσουν τις φωνές με τα παιδιά όλης της Αττικής ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ