Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο ΙΣΑ αντίθετος με τη χρονοχρέωση

Αντίθετος με την εφαρμογή της χρονοχρέωσης στις δωρεάν, σήμερα, παρεχόμενες ιατρικές συμβουλές από τηλεφώνου, είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ). Την πρόταση αυτή είχε κάνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Βασ. Κόκκαλης, στη διάρκεια της τελευταίας τακτικής γενικής συνέλευσης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), η οποία όμως δεν υιοθετήθηκε.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ αναφέρει μεταξύ άλλων: "Στενά επαγγελματικοί κανόνες και όροι, όπως η χρονοχρέωση, είναι ξένοι προς τη νοοτροπία και την παράδοση των Ελλήνων γιατρών και συνεπώς είναι αδύνατον εκ των πραγμάτων να ευδοκιμήσουν". Ο ΙΣΑ υπογραμμίζει ότι δεν υιοθετεί την εφαρμογή της χρονοχρέωσης, πράγμα που φρονεί ότι συμμερίζεται και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων γιατρών, η οποία εμμένει στην παραδοσιακή, διανθρώπινη άσκηση της ιατρικής, απορρίπτοντας ξένες και εισαγόμενες νοοτροπίες.

Σημειώνεται ότι η χρονοχρέωση εφαρμόζεται στη Γερμανία. Ο γιατρός ενημερώνει τον ασθενή που του τηλεφώνησε ότι τον συνδέει με το σύστημα χρονοχρέωσης. Ετσι, ο ασθενής θα χρεώνεται μέσω του λογαριασμού του ΟΤΕ (σ.σ. το κόστος συνομιλίας θα είναι αυξημένο), ενώ από το λογαριασμό του γιατρού θα αφαιρείται το ανάλογο ποσό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ