Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Παραιτήθηκαν τέσσερις διευθυντές!

Τέσσερις διευθυντές σχολείων των Τρικάλων προτίμησαν να παραιτηθούν, παρά να υποκύψουν στις πιέσεις για αυταρχική αντιμετώπιση των μαθητικών κινητοποιήσεων. Πρόκειται για τους Κων. Ρίζο,Μιλτ. Κατσάρο,Δημ. Πλιθάρα και την κ. Φιλιππακοπούλου.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Τρικάλων εξαίρει τη στάση των τεσσάρων διευθυντών και επισημαίνει:

"Θεωρούμε ότι η στάση αυτή των συναδέλφων αποτελεί στάση τιμής για τους καθηγητές του νομού και γενικότερα. Δείχνει ότι ανταποκρίνονται στο ρόλο τους ως παιδαγωγοί και δε μετατρέπονται σε όργανα επιβολής των "σύγχρονων" παιδαγωγικών αντιλήψεων με αυταρχικές μεθόδους στο δημόσιο σχολείο.

Καταγγέλλοντας τις πιέσεις προς τους διευθυντές, απ' όπου και αν προέρχονται, καλούμε όλους τους διευθυντές σχολείων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούν στον παιδαγωγικό τους ρόλο. Κάθε απόπειρα εκβιασμού, εκφοβισμού ή δίωξης εναντίον συναδέλφων διευθυντών, βρίσκει αποφασιστικά αντιμέτωπο, όχι μόνο το ΔΣ της ΕΛΜΕ, αλλά και το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου. Ο κλάδος μας εμμένει σταθερά στη θέση του ότι ο ευαίσθητος χώρος της εκπαίδευσης των νέων παιδιών πρέπει να είναι χώρος ελευθερίας, δημοκρατικής ευθύνης, παιδαγωγικής συνεργασίας και διαλόγου και δεν μπορεί να γίνει χώρος επιβολής αυταρχικών μέσων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ