Τετάρτη 27 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τραγικός θάνατος αγωνιστή

Σκοτώθηκε χτες το πρωί σε τροχαίο ο αγωνιστής Τίτος Λίτινας, ιδιαίτερα γνωστός στο χώρο των ΕΒΕ. Ο Τίτος είχε γεννηθεί το 1949 στο Ρέθυμνο Κρήτης. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Ρεθύμνου και στη συνέχεια σπούδασε στην Πάντειο. Το 1970 εντάχθηκε στις γραμμές του αριστερού κινήματος και από το 1971 ήταν μέλος της παράνομης ΚΝΕ. Το 1972 συνελήφθη, στα γεγονότα της Νομικής, από τα όργανα της χούντας, που τον υποχρέωσαν σε αναγκαστική στράτευση, διακόπτοντας την αναβολή που είχε από το στρατό. Λίγους μήνες αργότερα αποστρατεύτηκε. Ηταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου, εκπροσωπώντας τους φοιτητές της Παντείου. Μετά το Πολυτεχνείο, συνελήφθη και πάλι, και μετά από βασανιστήρια στο ΕΑΤ - ΕΣΑ τον έντυσαν και πάλι στο χακί.

Για πολλά χρόνια αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, με ιδιαίτερη δράση στο κίνημα των ΕΒΕ. Ο Τ. Λίτινας ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΔΗΚΕΒΕ και επί χρόνια εκδότης των "Νέων των ΕΒΕ", ενώ ήταν μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας μέχρι το 1997.

Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούνταν με τη δημοσιογραφία. Ηταν συνεργάτης του περιοδικού του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας και πολλών περιοδικών κλαδικών εκδόσεων. Για αρκετά χρόνια ο Τίτος Λίτινας ήταν συνεργάτης του "Ρ" για θέματα που αφορούσαν το κίνημα των ΕΒΕ.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 2.30 από την εκκλησία Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου.

Η διεύθυνση και το προσωπικό του "Ριζοσπάστη" εκφράζουν στην οικογένειά του τα θερμά τους συλλυπητήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ