Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Το χειρότερο ποσοστό ανεργίας

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-

Σε ποσοστό ρεκόρ - το μεγαλύτερο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - έφθασε το Γενάρη η ανεργία στη Γερμανία, καθώς ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε από τον περασμένο Δεκέμβρη κατά μισό εκατομμύριο, φθάνοντας συνολικά τα 4.658 εκατομμύρια, ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας στη Νυρεμβέργη.

Αμεση ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και των πολιτικών για την ανεύρεση άμεσης λύσης για την αύξηση της ανεργίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας, η ανεργία στη Γερμανία έφτασε στο 12,2% τον περασμένο μήνα, καθώς 510.000 νέοι άνεργοι ήρθαν να προστεθούν στον κατάλογο. Ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας, Μπερνάρντ Τζαγκόντα, δήλωσε ότι τα νούμερα δείχνουν μια "καθαρή επιδείνωση" της γερμανικής εργασίας, η οποία οφείλεται, κατά ένα μέρος μόνο, στις άσχημες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι σε οικοδομές και στον τομέα των κατασκευών να μείνουν χωρίς δουλιά.

Πάντως, η ανεργία έφθασε το 18,7% στην ανατολική Γερμανία, ενώ στη δυτική ήταν στο 10,6%.

Ωστόσο, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, των σοσιαλδημοκρατών, αναφέρθηκαν χτες για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο να ζητήσουν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, δηλαδή πριν το φθινόπωρο του 1998, τονίζοντας ότι ο καγκελάριος Χέλμουτ Κολ απέδειξε ότι είναι ανίκανος να αλλάξει την τροπή της χειροτέρευσης της οικονομικής κατάστασης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ότι με τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία φαίνεται ξεκάθαρα η ανάγκη να εφαρμοστούν τα μέτρα λιτότητας που έχει αποφασίσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ