Παρασκευή 7 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αναβλήθηκε η Συνάντηση Κορυφής λόγω πένθους

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ. Η συνάντηση των δύο ανδρών, που επρόκειτο να γίνει αργά χτες το βράδυ, αναβλήθηκε εξαιτίας του διήμερου πένθους για τη σύγκρουση των δύο ισραηλινών στρατιωτικών ελικοπτέρων που στοίχισε τη ζωή σε 73 Ισραηλινούς στρατιώτες. Τριάντα έξι ώρες μετά, η ειδική επιτροπή που εξετάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα, τείνει να καταλήξει ότι πρόκειται για ανθρώπινο, λάθος λόγω της υπερβολικής κούρασης των πιλότων, οι οποίοι είχαν, ήδη, πραγματοποιήσει περισσότερες από 10 πτήσεις από το Ισραήλ στο Νότιο Λίβανο και το αντίστροφο.

Σε ένδειξη καλής θέλησης, αλλά και συμπαράστασης, η μουσουλμανική κοινότητα του Ισραήλ ανέβαλε τις εκδηλώσεις για το γιορτασμό του Ιντ ελ Φιτρ, του τριημέρου που κλείνει το γιορτασμό του Ραμαζανιού. Ανάλογη στάση τήρησε και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος δέχτηκε να αναβληθεί η συνάντησή του με τον Νετανιάχου για την Κυριακή, οπότε και πρόκειται να γιορταστεί στα αυτόνομα εδάφη το Ιντ ελ Φιτρ.

Νέα χρηματική βοήθεια από την ΕΕ

Με χρηματοδότηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, η Ευρωπαϊκή Ενωση συνεχίζει την προσπάθεια εδραίωσης της παρουσίας της στην "ειρηνευτική διαδικασία" της Μέσης Ανατολής. Χτες, η παλαιστινιακή αρχή έλαβε το ποσό των 4,7 εκατομμυρίων δολαρίων από την ΕΕ, προκειμένου να προχωρήσει σε εργασίες αναβάθμισης των παλαιστινιακών πανεπιστημίων. Εκτός, όμως, από την παραπάνω συμφωνία, που υπογράφτηκε από την Παλαιστίνια υπουργό Παιδείας, Χανάν Ασράουι, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι χορηγεί το ποσό των 13 εκατομμυρίων δολαρίων προς τα παλαιστινιακά προσφυγικά στρατόπεδα που βρίσκονται στο Λίβανο, τη Γάζα και τη Δυτική Οχθη, το οποίο θα διαχειριστούν μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως είναι οι "Γιατροί χωρίς Σύνορα" και αρκετές τοπικές επιτροπές των Ηνωμένων Εθνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ