Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διχάζει τη ΝΔ η ονομασία της ΠΓΔΜ

Εσωκομματική αντιπαράθεση προκαλεί στη ΝΔ η υπόθεση της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας αλλά και η μέρα εκλογής από το συνέδριο του νέου προέδρου, θέματα που ανάμεσα στα τόσα άλλα αναμένεται να πυροδοτήσουν την όποια πιθανότητα ομαλής πορείας προς το συνέδριο.

Συγκεκριμένα 31 βουλευτές της ΝΔ με δήλωσή τους αναφέρουν ότι δε θα δεχθούν σε καμία περίπτωση το όνομα Μακεδονία για το γειτονικό κράτος, θέση που έσπευσε αμέσως να υιοθετήσει ο Μ. Εβερτ. Οι βουλευτές στόχευαν κυρίως στον Κ. Μητσοτάκη και στον Γ. Σουφλιά που υποστηρίζουν συμβιβαστική λύση και ο πρόεδρος της ΝΔ άρπαξε την ευκαιρία και κάλεσε όλους "να συνταχθούν με τη γραμμή του κόμματος". Εντονα αντέδρασε ο Γ. Σουφλιάς που υποστήριξε ουσιαστικά ότι δεν υπάρχει ενιαία γραμμή στη ΝΔ για το συγκεκριμένο θέμα ενώ βρήκε την ευκαιρία και η ΠΟΛ.ΑΝ. να βγει από την πολιτική αφάνεια "χαιρετίζοντας" τη δήλωση των βουλευτών.

Στο μεταξύ αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση για εκλογή του νέου προέδρου την πρώτη μέρα του συνεδρίου. Ο Στ. Μάνος έκανε λόγο για "καλλιστεία" και όχι για συνέδριο ενώ ο Π. Τατούλης επέκρινε τον Γ. Σουφλιά που συμφώνησε με αυτήν τη διαδικασία.

Οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας συνεχίζουν τις παράλληλες δραστηριότητές τους και ο Γ. Σουφλιάς μίλησε χτες για συγκέντρωση στελεχών του Λεκανοπεδίου ενώ ο Μ. Εβερτ συγκαλεί σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Χτες άρχισε στο Εκλογοδικείο η συζήτηση της ένστασης του Σ. Κούβελα κατά της εκλογής του Μ. Εβερτ ως βουλευτή Θεσσαλονίκης και ο αρμόδιος εισηγητής πρότεινε να απορριφθεί η ένσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ