Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Στην υπηρεσία των ιδιωτών ο ΟΤΕ

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών, που με πρόφαση τη ρύθμιση κάποιων επιμέρους θεμάτων προχωρεί ακόμα περισσότερο στην ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ αρμοδιότητας του υπουργείου.

Σχολιάζοντας χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου τα αναφερόμενα στο ΟΤΕ άρθρα του νομοσχεδίου, τόνισε ότι με τις ρυθμίσεις που προωθούνται επιταχύνονται οι διαδικασίες της πλήρους απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της χώρας. Να σημειωθεί ότι καταργείται ακόμα και η υποχρέωση των ιδιωτικών τηλεπικοινωνιακών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να είναι εγκαταστημένες στη χώρα και να έχουν ονομαστικοποιημένες μετοχές. Τέλος, εκχωρείται σε ιδιώτες το σύστημα κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ, το οποίο μπαίνει στην υπηρεσία του συστήματος που αναπτύσσουν οι εταιρίες PANAFON και TELESTET.

Ο Στ. Παναγιώτου, αναφερόμενος στο άρθρο που ρυθμίζει τον τρόπο λειτουργίας συνεργείων, σημείωσε ότι θα το ψηφίσει.

Ενώ διαρκούσε η συζήτηση του νομοσχεδίου, οι υπουργοί Μεταφορών Χ. Καστανίδης και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου κατέθεσαν τροπολογία για τις προϋποθέσεις μεταβίβασης φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης που προέρχονται από μετατροπή τριτρόχων οχημάτων δημόσιας χρήσης.

Τροπολογίες για τα ελαφρά φορτηγά δημόσιας χρήσης και τα ελαφρά φορτηγά των νησιωτικών περιοχών κατέθεσαν και βουλευτές του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ