Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Ανταπόκριση στην πρωτοβουλία για την υγεία

Η απερίγραπτη κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, από την αποχή των νοσοκομειακών γιατρών, που διεκδικούν νόμιμα και δίκαια μισθολογικά τους αιτήματα, αλλά και από τη συστηματική απορύθμιση του συστήματος της δημόσιας υγείας, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τα αδιέξοδα της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) και επισημαίνει: "Η σημερινή αθλιότητα των δημόσιων νοσοκομείων, με την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με το απαρχαιωμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, με τα ράντσα και την έλλειψη στοιχειώδους καθαριότητας που βιώνουν καθημερινά ασθενείς, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία". Είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης πολιτικής υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, με την περικοπή των δημοσίων δαπανών υγείας, σε εκπλήρωση των δεικτών του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ και του ΕΥΡΩ. Είναι αποτέλεσμα της βιαίας κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης και του κράτους πρόνοιας και η υγεία του λαού από προστατευόμενο αγαθό, έγινε εμπόρευμα και λειτουργεί με τους αδυσώπητους νόμους της οικονομίας της αγοράς. Εγινε σπέκουλα των τζογαδόρων της αγοράς και τεράστια χρηματικά ποσά που θα έπρεπε να διατίθενται για τη δημόσια υγεία, διοχετεύονται στα ιδιωτικά τραστ υγείας, πραγματοποιώντας τεράστια κέρδη, εκμεταλλευόμενα την ανασφάλεια των πολιτών από την έλλειψη στοιχειώδους δημόσιας ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης".

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΛ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή τους στους νοσοκομειακούς γιατρούς και καλεί την κυβέρνηση στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, στην άμεση αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τις υποδείξεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των γιατρών, των νοσηλευτών και των επιστημονικών επιτροπών υγείας.

Ομως το πρόβλημα της υγείας, τονίζεται στην ανακοίνωση, όπως και τα άλλα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα (ανεργία, κοινωνική ασφάλιση, παιδεία, αγροτιά κ. ά.) δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, ή κάθε μεμονωμένου κλάδου, αλλά υπόθεση συνολικά του λαϊκού - εργατικού κινήματος, υπόθεση όλου του λαού.

Με την έννοια αυτή, το ΔΣ της ΠΟΛ εκφράζει την ετοιμότητα συμμετοχής του κλάδου των λογιστών, σε κάθε πρωτοβουλία συνδικαλιστών και άλλων παραγόντων, συγκρότησης ενός κοινωνικού - πολιτικού μετώπου πάλης, προβολής διεκδίκησης και υπεράσπισης των παραπάνω δικαιωμάτων και βέβαια υπεράσπισης και αναβάθμισης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ