Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Ακατάλληλο νερό σε Θούριο και Χειμώνιο

Τα σοβαρά προβλήματα επάρκειας και καταλληλότητας του πόσιμου νερού των οικισμών Θούριου και Χειμωνίου του Δήμου Ορεστιάδας, στον Εβρο, φέρνουν, με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου.

Οπως τονίζουν, "στο Θούριο το νερό περιέχει άφθονο μαγγάνιο. Η ακαταλληλότητά του οφείλεται κυρίως στο απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης που κατασκευάστηκε στη δεκαετία του '60. Στο Χειμώνιο, σύμφωνα με αναλύσεις του Χημείου, το νερό κρίθηκε ακατάλληλο προς πόση και επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων του. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι κάτοικοι αναγκάζονται να προμηθεύονται νερό από τα γειτονικά χωριά ή να αγοράζουν εμφιαλωμένο".

Συνεχίζοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν πως η έλλειψη και η ακαταλληλότητα του νερού στους δύο οικισμούς έχει σαν συνέπεια οι κάτοικοί τους να ταλαιπωρούνται, να κινδυνεύει η υγεία τους και να υποβάλλονται σε πρόσθετα έξοδα. Ρωτούν, κατά συνέπεια, τους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να πάρουν, ώστε να εξασφαλιστεί επάρκεια υγιεινού και φθηνού νερού στους συγκεκριμένους οικισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ