Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καταγγέλλουν την ποινικοποίηση των αγώνων

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την ποινικοποίηση των αγώνων τους και να μην αφήσουν κανέναν γιατρό όμηρο του αυταρχισμού, δηλώνουν με το ψήφισμα της γενικής τους συνέλευσης οι ειδικευόμενοι γιατροί της Θεσσαλονίκης. Επίσης τονίζουν ότι ο αγώνας τους για Δημόσια Δωρεάν Υγεία είναι δίκαιος και δεν τον παζαρεύουν.

Αναφερόμενοι οι ειδικευόμενοι γιατροί στις απρόκλητες συλλήψεις των συναδέλφων τους στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νοσοκομείο Παπανικολάου, σημειώνουν ότι το γεγονός αυτό δεν τους προκάλεσε έκπληξη, παρά μόνο οργή. "Ερχονται να προστεθούν στη μακριά λίστα συλληφθέντων της κυβέρνησης των εκσυγχρονιστών, μαζί με τους 100 μαθητές των τρίμηνων κινητοποιήσεων, μαζί με τους 50 καθηγητές του Ιουνίου, μαζί με τους δεκάδες αγρότες και τους απεργούς της Ιονικής", επισημαίνεται στο ψήφισμα, το οποίο και καταλήγει:

"Εχουμε ξαναδεί τον κυνικό, αλλά φοβισμένο πρωθυπουργό, να κρύβεται πίσω από δεκάδες αστυνομικούς, ασφαλίτες, παρατρεχάμενους και πραιτοριανούς. Εχουμε ξαναδεί θρασύδειλους φύλακες της τάξης και της ασφάλειας να εκδικούνται αγωνιστές και απεργούς. Και δεν έχουμε αμφιβολία, θα δούμε και ΜΑΤ να μας επιτίθενται μέσα στα νοσοκομεία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ