Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
"Υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε"

Προϋπολογισμό ύψους 7,3 δισ., στον οποίο απεικονίζονται όλες οι ανάγκες του δήμου, ψήφισε προχτές το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος. "Θα χρειαστούν μάχες και διεκδικήσεις για να τον φέρουμε σε πέρας. Εχουμε όμως υποχρέωση να το κάνουμε", τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Πατσιλινάκος.Στον προϋπολογισμό αναφέρονται, όχι μόνο όλες οι ανάγκες του δήμου, αλλά και τα ποσά που διεκδικεί, τόσο από την κεντρική εξουσία, όσο και από τον ΟΛΠ και τις εταιρίες πετρελαιοειδών, που το μεν κράτος παράνομα παρακρατεί, και οι εταιρίες αρνούνται επίσης παράνομα να καταβάλουν.

"Στο τέλος του 1998, περιμέναμε 250 εκατομμύρια από αυτά που έχουν παρακρατηθεί και πήραμε μόλις 22. Τα άλλα, μας τα κλέβουν", τόνισε ο Γ. Πατσιλινάκος. Επίσης περίπου 1,5 δισ. ανταποδοτικά και περιβαλλοντικά τέλη τα τελευταία χρόνια έχει επιβάλει ο δήμος στον ΟΛΠ και τις εταιρίες πετρελαιοειδών, υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που τις υποχρεώνει να τα δώσουν, αλλά επιμόνως αρνούνται. Εξίσου άθλια είναι και η πολιτική του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο δήμος έχει υστέρηση εσόδων ύψους 950 εκατομμυρίων, επειδή ο υπουργός Κώστας Λαλιώτης δεν τηρεί το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο, που έχει υπογράψει.

"Δεν αρκεί μόνο να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Πρέπει να αγωνιστούμε για να τον υλοποιήσουμε. Στις σημερινές συνθήκες δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε", υπογράμμισε ο Γ. Πατσιλινάκος, σημειώνοντας ότι, αν δε γίνουν κινητοποιήσεις των κατοίκων, το Ανω Πέραμα θα φτιαχτεί σε 70 χρόνια. Το Ανω Πέραμα, μαζί με την κατασκευή του δεύτερου δρόμου, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και την απομάκρυνση των εταιριών πετρελαίου είναι οι τέσσερις άμεσοι στόχοι πάλης της δήμου.

Να σημειωθεί ότι η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου καταψήφισε τον προϋπολογισμό, με το επιχείρημα ότι είναι υψηλός!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ