Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φρικτές στιγμές...

ΕΝΤΑΞΕΙ κ. ΣΗΜΙΤΗ, σας συγχαίρουμε για τη χθεσινή σας εξαγγελία να συμβάλλετε όσο είναι δυνατόν στον αγώνα του κουρδικού λαού, αλλά... αρκετά τους βοηθήσατε μέχρι τώρα, με την παράδοση του Οτσαλάν.

***

Αν συνεχίσετε να παράσχετε δε, έτσι αφειδώς την αρωγή σας, μάλλον προβλέπεται να καταλήξουν και οι 25 εκατομμύρια Κούρδοι στα τουρκικά κρατητήρια. Σταματήστε εδώ λοιπόν.

***

Οσο, για τις περίφημες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για την ύπαρξη δίκαιης δίκης του Κούρδου ηγέτη, ας το αφήσουμε κι ας μην το ταλαιπωρούμε. Οι Ευρωπαίοι άλλωστε, δίκασαν τον Οτσαλάν πριν τους Τούρκους όταν πέταγε πάνω από τις χώρες τους και δεν μπορούσε να σταθεί πουθενά.

***

ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ της καινούριας κυβερνήσεως - παλιοί και νέοι - σας κατανοούμε απόλυτα. Κι εμείς το τελευταίο που θα θέλαμε να μας τύχει αυτές τις μέρες, είναι να μας εξαναγκάσουν να φωτογραφηθούμε δίπλα στο Σημίτη.

***

Αλλά τι να κάνουμε, ο δρόμος για την κατάληψη των θώκων περνά από αυτή τη φρικτή δοκιμασία. Τόσο φρικτή όσο και τα χαμόγελα που προσπαθήσατε να σχηματίσετε στη φωτογράφιση (της Βάσως ήταν το... καλύτερο).

***

Λυπούμεθα αλλά ασχέτως της πόζας, δυστυχώς στο μυαλό του κόσμου συσχετίζεστε με τον πρωθυπουργό ό,τι κι αν κάνετε, ό,τι κι αν λέτε όσο κι αν προσπαθείτε να το "παίξετε" ανεξάρτητοι.

***

ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ,σχετικό με την περίφημη αναδιοργάνωση της ΕΥΠ. Η αναδιοργάνωση Θα περιλάβει και την ονομασία της; Αν ναι, έχουμε μια πρόταση: Να ονομαστεί ΘΕΥΠ, δηλαδή Θυγατρική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Τίνος θυγατρική, το ξέρετε...

********

Και κάτι ακόμη. Προκειμένου, να την κάνετε περισσότερο αποτελεσματική και να γλιτώσουν πολλοί και διάφοροι από "διπλές" δουλιές, βάλτε κι εκεί ένα μάνατζερ. Ο Ν. Μπερνς θα έχει σίγουρα υπόψη του κάποιον... κατάλληλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ