Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μια επικίνδυνη πολιτική

Την κορυφή του παγόβουνου αποτελεί η παράδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, σημείωσε προχτές η Αλέκα Παπαρήγα. Το πρόβλημα δε βρίσκεται στους χειρισμούς του ενός ή του άλλου υπουργού ή και της κυβέρνησης συνολικά. Βρίσκεται σ' αυτή την ίδια την πολιτική της και, μάλιστα, στην καρδιά αυτής της πολιτικής, το σκληρό πυρήνα της.

Η κυβέρνηση έχει αναγάγει την "Pax Americana" και τη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση σε θεμελιακές αφετηρίες της πολιτικής της. Τα έχει κάνει κορόνα στο κεφάλι της. Τα πάντα πρέπει να υποτάσσονται, να "προσαρμόζονται" σ' αυτά. Η εθνική ανεξαρτησία, τα εθνικά συμφέροντα, οι δημοκρατικές ελευθερίες, η οικονομία της χώρας, οι εργασιακές σχέσεις, το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια κλπ. κλπ. Οι αποδείξεις είναι πάμπολλες και καθημερινές.

Γιατί, λοιπόν, να αποτελεί εξαίρεση η περίπτωση του Κούρδου ηγέτη; Δυστυχώς, όχι μόνο εξαίρεση δεν αποτέλεσε, αλλά υποτάχτηκε και αυτή στα ίδια ακριβώς πλαίσια. Αυτή είναι η αλήθεια. Και είναι μια αλήθεια, που φανερώνει πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και όλων όσοι πορεύονται στον ίδιο δρόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ