Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Δεκαήμερο κινητοποιήσεων για την κυβερνητική λαίλαπα

Δεκαήμερο κινητοποιήσεων από τις 10 μέχρι τις 22 Μάρτη, με κορύφωση τον αποκλεισμό του υπουργείου Ανάπτυξης, προγραμμάτισε η Παναττική Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων ενάντια στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, που έχει συσσωρεύσει χρόνια αδιέξοδα στους ΕΒΕ, και στην προδιαγεγραμμένη ένταση που πιστοποιεί το αντιλαϊκό περιεχόμενο της Συνθήκης του Αμστερνταμ.

Στη χτεσινή συνεδρίασή της η Επιτροπή εκτίμησε ότι στα προβλήματα των ΕΒΕ όχι μόνο δε διαφαίνεται καμία λύση, αλλά, αντίθετα, η κατάσταση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια οδηγεί τις μικρές επιχειρήσεις με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση, στο μαρασμό και τον αφανισμό. Τονίστηκε ότι όσο συνεχίζεται η εφαρμογή αυτής της πολιτικής, της πορείας προς την ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ και με τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, μιας πολιτική που υπαγορεύεται κατευθείαν από το μεγάλο πολυεθνικό κεφάλαιο, οι μικρές επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά η μία μετά την άλλη, ενώ το κεφάλαιο πολλαπλασιάζει τα υπερκέρδη του. Οι ανοιχτές πληγές των ΕΒΕ αντί να γιατρεύονται μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο και συγκεκριμένα:

  • Στο φορολογικό, εκτός των ληστρικών "αντικειμενικών κριτηρίων" και του 35%, η κυβέρνηση με εκβιαστικά διλήμματα υποχρεώνει τους ΕΒΕ να δίνουνεπιπλέον και άλλα χρήματα για το κλείσιμο των ανέλεγκτων υποθέσεων.
  • Επιβάλλονται από φέτος οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ), 9.600 τον αριθμό, χωρίς καμία ενημέρωση ούτε στους ίδιους τους λογιστές, οι οποίοι κρύβουν πολλές παγίδες για τους ΕΒΕ, με πιθανή επιβολή προστίμου από την εφορία.
  • Δεν αποδίδουν κονδύλια που τα οφείλουν στους δήμους, με συνέπεια οι δήμοι να φορολογούν τους δημότες για πράγματα που ήδη έχουν πληρώσει.
  • Στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση, χωρίς να λάβει υπόψη τις προτάσεις που βάζει επιτακτικά το συνδικαλιστικό κίνημα, προχώρησε στην ψήφιση αυτού του εκτρώματος, που βασική φιλοσοφία του έχει την ανταποδοτικότητα των ασφαλιστικών παροχών και εισφορών και την καταστρατήγηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Προχωρά χωρίς καμία αναλογιστική μελέτη και όλα θα καθορίζονται με Προεδρικά Διατάγματα, ακόμα και οι αρμοδιότητες του ΔΣ. Τίποτα δεν αναφέρει για τη συμμετοχή του κράτους στο 1/3 των εξόδων του νέου Ταμείου, υποχρέωση η οποία πηγάζει από το Σύνταγμα, αφού αυτά είναι χρήματα που έχουν πληρώσει οι ΕΒΕ γι' αυτό το σκοπό μέσω της έμμεσης και άμεσης φορολογίας.
  • Σε ό,τι αφορά τον ΕΟΜΜΕΧ η Επιτροπή εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση απαξίωση και συρρίκνωσή του και ζητά την αναβάθμισή του με χρηματοδότηση μέσα από διαφανείς όρους, κλαδικά ινστιτούτα σε όλους τους κλάδους και εκφράζει την αντίθεσή της στη μετατροπή του σε ΑΕ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο κατεβάζουν τα ρολά! (2008-10-21 00:00:00.0)
Αύριο το κλείσιμο των καταστημάτων (2008-10-12 00:00:00.0)
Δημοκρατική απαίτηση το δημοψήφισμα (1998-07-23 00:00:00.0)
Η πάταξη της φοροδιαφυγής απαιτεί πολιτική βούληση (1996-03-21 00:00:00.0)
Τα πραγματικά προβλήματα πίσω απ' τους αγώνες (1995-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ