Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Τα πραγματικά προβλήματα πίσω απ' τους αγώνες

"Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού", επεσήμανε χτες στη διάρκεια της συνέντευξης για τα μεγάλα έργα, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών, εργατών και επαγγελματοβιοτεχνών σε όλη τη χώρα.

"Οι ιδιωτικοποιήσεις, τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, προχωρούν γοργά. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται, χιλιάδες εργάτες περιθωριοποιούνται. Η υλοποίηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ φέρνει μαζί της τις ολέθριες συνέπειες για την οικονομία και συνολικά για την ελληνική κοινωνία. Η εφαρμογή της ΓΚΑΤΤ και της ΚΑΠ συμβάλλει άμεσα στη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, ενώ η απελευθέρωση της αγοράς και η επέλαση των πολυεθνικών συνθλίβει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ολοι αναγνωρίζουν ότι η μεγάλη μάζα των συνταξιούχων ζει με συντάξεις πείνας. Αυτά τα πραγματικά προβλήματα φέρνουν στο δρόμο, στα σταυροδρόμια, στα μπλόκα, εργάτες, ΕΒΕ και αγρότες".

Ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε ότι η θεωρία για "κομμουνιστικό δάκτυλο" απορρίπτεται από την ίδια τη ζωή και πρόσθεσε πως πρέπει να πάψει η κυβερνητική αναλγησία. "Το ΚΚΕ, συνέχισε, υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα όσων αγωνίζονται. Και είναι δίκαια τα αιτήματα των εργατών που διεκδικούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή τους, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Των αγροτών που αγωνίζονται ενάντια στη μείωση της τιμής των αγροτικών προϊόντων, στην αύξηση των τιμών στα γεωργικά εφόδια, ανταλλακτικά, λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Που μάχονται ενάντια στη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και τις ποσοστώσεις που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Οπως επίσης και των ΕΒΕ, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επαγγελματικής στέγης, τιμών πρώτων υλών, την επέλαση των πολυεθνικών και την είσοδο των πολυκαταστημάτων".

Αναπτύσσοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ για το φορολογικό, αφού χαρακτήρισε ασύστολα ψεύδη όσα λένε ορισμένοι, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι το Κόμμα είναι υπέρ... των φοροφυγάδων, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε πως πρέπει να φορολογηθούν οι πάντες, "αρχής γενομένης από το μεγάλο βιομηχανικό, εμπορικό και ειδικά εφοπλιστικό κεφάλαιο". Να υπάρχει αφορολόγητο όριο για τους εργαζόμενους και χαμηλόμισθους και να φορολογούνται όλοι με βάση τη φορολογική τους ικανότητα. "Είναι ανάγκη να αλλάξει ριζικά το φορολογικό σύστημα" επισήμανε.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης των αγώνων και δήλωσε ότι το ΚΚΕ είναι ενάντια στην προσπάθεια διάσπασής τους. "Το διαίρει και βασίλευε δεν πρέπει να περάσει", κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ