Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αναβρασμός για τα σχολεία

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να απαντήσουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Ε Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά, αν μέχρι τις 5 Απρίλη ο δήμαρχος Πειραιά, Στ. Λογοθέτης,δεν προχωρήσει, όπως έχει δεσμευτεί, στην καταβολή των επιχορηγήσεων των σχολείων, σημαντικά ποσά των οποίων - ανέρχονται στα 25 εκατομμύρια δραχμές - τους χρωστά!

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Ε Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά, μετά από Γενική Συνέλευση με καθολική συμμετοχή όλων των σχολείων της περιοχής, νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, αποφάσισε ομόφωνα να διεκδικήσουν αγωνιστικά "την καταβολή των χρημάτων που αφορούν τα κονδύλια των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, η καταβολή των οποίων έχει καθυστερήσει απαράδεκτα". Υπάρχουν σχολεία, χαρακτηριστικά, που έχουν να λαμβάνουν δόσεις από το 1993 και '94. Οι γονείς καταγγέλλουν την έλλειψη επισκευαστικών συνεργείων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν ακόμα και θέματα που αφορούν πριν απ' όλα την ασφάλεια των παιδιών. Διεκδικούν ακόμη την οικοδόμηση νέων σχολικών κτιρίων, αφού αρκετά απ' τα σχολεία της περιοχής στεγάζονται σε παμπάλαια κτίρια ή συστεγάζονται με άλλα σχολεία. Αποκαλυπτικές για το τι συμβαίνει, είναι οι διαβεβαιώσεις που έδωσε στους γονείς ο νομάρχης Πειραιά, ότι ο Δήμος Πειραιά έχει πάρει εμπρόθεσμα όλα τα χρήματα.

Σε "αναβρασμό", όμως, βρίσκονται και οι κάτοικοι της Γούβας, οι οποίοι επίσης δηλώνουν έτοιμοι να αντιδράσουν μόλις ο δήμαρχος αποφασίσει να προωθήσει τα σχέδιά του για το ξεπούλημα του οικοπέδου της "Υπεραγοράς" και την ανέγερση εκεί υπέρ μάρκετ τροφίμων για το οποίο ενδιαφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Βασιλόπουλου!

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός που είχε εσπευσμένα εξαγγείλει ο Δήμος Πειραιά, για την πώληση του ισογείου και του πρώτου ορόφου της (μελλοντικής) οικοδομής, ώστε από τα χρήματα αυτά να ξεκινήσει η ανέγερσή της και η κατασκευή του υπόγειου γκαράζ 300 θέσεων στον ίδιο χώρο, ναυάγησε, καθώς δεν εμφανίστηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κανένας ενδιαφερόμενος! Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχει επίδοξος αγοραστής. Αντίθετα, όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές, φωτογραφίζει πως στο παρασκήνιο κινείται συγκεκριμένος ενδιαφερόμενος, που μετά την αποτυχία του πλειοδοτικού διαγωνισμού, περιμένει μετατροπή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να αγοράσει με απευθείας - ελλείψει τρίτου - συμφωνία τα καταστήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ