Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε ρόλο Πάγκαλου η Δαμανάκη

Δαμανάκη σε ρόλο Πάγκαλου χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, καθώς ο γνωστός για τις αντιδραστικές θέσεις του επικεφαλής της κυβερνητικής δημοτικής παράταξης απουσίαζε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η Μ. Δαμανάκη τον αντικατέστησε επάξια προσφέροντας τις υπηρεσίες της στην κυβέρνηση με τις θέσεις που διατύπωσε σχετικά με τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών, των εργαζομένων και των επαγγελματοβιοτεχνών και για τις οποίες επέμενε να μην περάσει ψήφισμα συμπαράστασης!

Η πρόταση για το ψήφισμα κατατέθηκε από τον επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδή ο οποίος ζήτησε αρχικά να εκφραστεί η συμπάθεια του Δημοτικού Συμβουλίου στους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τους αγρότες, τους οικοδόμους (με αφορμή τη σημερινή τους κινητοποίηση), τους αγρότες και τους επαγγελματοβιοτέχνες.

Με δύο παρεμβάσεις της η Μ. Δαμανάκη αξίωσε να μην υπάρξει τέτοιο ψήφισμα και δήλωσε: "Δεν εκφράζω τη συμπάθειά μου προς αυτούς που δε θέλουν να φορολογηθούν"! "Η έκφραση, είπε σε άλλο σημείο, έστω και αφηρημένης συμπάθειας σε αυτή τη χρονική στιγμή είναι απαράδεκτη"! Η δήλωση αυτή άφησε άφωνους πολλούς από τους δημοτικούς συμβούλους, δεδομένου ότι λίγο πριν ακόμα και ο Δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος είχε συμφωνήσει με την έκδοση ενός ψηφίσματος γενικής συμπάθειας.

Με βάση και το νέο σκηνικό που διαμόρφωσε η παρέμβαση της Μ. Δαμανάκη ο δήμαρχος Δ. Αβραμόπουλος πήρε τη σκυτάλη εξαπολύοντας πλέον και αυτός επίθεση κατ' αυτών που διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας! Πρότεινε ουσιαστικά να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης και η πρότασή του θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο ίδιος διατύπωσε τη "σκέψη" να επιτραπούν οι διαδηλώσεις μόνο σε δευτεροβάθμιους και τριτοβάθμιους συνδικαλιστικούς φορείς!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ