Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποιήσεις φοιτητών, σπουδαστών και διδασκόντων

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο δρόμο του αγώνα, για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ηδη, το Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό διανύει την έκτη βδομάδα αποχής από το διδακτικό έργο, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων του. Σε ένδειξη συμπαράστασης σήμερα το ΤΕΦΑΑ θα αναστείλει τη λειτουργία του μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος.

Αύριο, δε θα λειτουργήσει το Τμήμα Γεωπονίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Προεδρικό Διάταγμα βάσει του οποίου αποκλείεται η χρήση αποφοίτων της σχολής από τον έλεγχο της ποιότητας του γάλατος και των προϊόντων του, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν στην αρμοδιότητά τους.

Σε κλείσιμο της οδού Αγίου Δημητρίου στο ύψος της Κτηνιατρικής, θα προχωρήσουν αύριο από τις 2.30 το μεσημέρι και για μια ώρα οι φοιτητές της Κτηνιατρικής, διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή και εκπαιδευτικό προσωπικό. Να σημειώσουμε ότι η σχολή έχει οδηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εξαιτίας των παραπάνω ελλείψεων και είναι ορατός ο κίνδυνος υποβάθμισης των πτυχίων των αποφοίτων.

Τέλος, σε 48ωρη απεργία προχωρούν, από αύριο Πέμπτη, τα μέλη του Ειδικού Διοικητικού Τεχνικού Προσωπικού του ΑΠΘ, διεκδικώντας την ένταξή τους στο πανεπιστημιακό μισθολόγιο και 35% αύξηση των αποδοχών τους. Την πρώτη μέρα της κινητοποίησής τους θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο χώρο του Πανεπιστημίου και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.Πορεία διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη οι σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο Προεδρικό Διάταγμα, που αφορά ιδιαίτερα το τμήμα Λογιστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης της ΣΔΟ, το νέο ΠΔ εξουθενώνει επαγγελματικά τους πτυχιούχους και καθιερώνει κριτήρια εξέλιξης, με βάση τα οποία τους αφαιρεί το δικαίωμα να γίνουν λογιστές Α κατηγορίας. Οι σπουδαστές διεκδικούν να μην υπογραφεί το ΠΔ και σημειώνουν ότι λύση στο πρόβλημα των επικαλύψεων θα δώσει μόνο η καθιέρωση της Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναδείχθηκε η ανάγκη για ουσιαστική αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών(2022-12-30 00:00:00.0)
Νέες απειλές προς τα ιδρύματα, για να υποταχθούν(2008-05-22 00:00:00.0)
Ποια επαγγελματικά δικαιώματα;(2001-11-29 00:00:00.0)
Παράνομη διάταξη του Προεδρικού Διατάγματος κατά το ΣτΕ(2000-05-11 00:00:00.0)
Δεν έχει ούτε θέρμανση(1996-01-30 00:00:00.0)
Διαφωνούν γεωπόνοι - κτηνίατροι(1995-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ