Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ
Θάνατος το γκαράζ στην κορυφή

Διαμαρτυρία κατοίκων για το σχέδιο Λαλιώτη

Την άμεση ανάκληση της απόφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ, με την οποία επιδιώκεται η χρήση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου του γκαράζ των 700 θέσεων, που βρίσκεται έξω από το θεατράκι του Λυκαβηττού, στο πλαίσιο του σχεδίου πεζοδρόμησης του Κολωνακίου, ζητούν από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη,με επιστολή που υπογράφουν 118 κάτοικοι της περιοχής.

Στην επιστολή τους οι κάτοικοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους και επισημαίνουν τους κινδύνους από την εφαρμογή της πρότασης του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη διαρκή στάθμευση αυτοκινήτων στο θέατρο του Λυκαβηττού. Κι αυτό γιατί, όπως υπογραμμίζουν, "γίνεται θυσία στο αυτοκίνητο η μοναδική για την Αθήνα περιοχή πρασίνου και αναψυχής του Λυκαβηττού, αφού οδηγούνται χιλιάδες αυτοκινήτων καθημερινά μέσα από τους πολύ στενούς δρόμους στην κορυφή του Λυκαβηττού, ρυπαίνοντας ιδιαίτερα λόγω των μεγάλων κλίσεων των δρόμων". Ιδιαίτερος λόγος γίνεται και για τη δημιουργία κυκλοφοριακού χάους από τα αυτοκίνητα που θα καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι το θέατρο του Λυκαβηττού, αλλά δε θα βρίσκουν θέση να παρκάρουν.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ προβλέπει την αξιοποίηση του υπαίθριου γκαράζ 700 θέσεων στο Λυκαβηττό, όπου θα σταθμεύουν τα αυτοκίνητα που έχουν προορισμό το Κολωνάκι. Από το Λυκαβηττό με μίνι μπας οι οδηγοί θα κατεβαίνουν στην Πλατεία Κολωνακίου, στο πλαίσιο του σχεδίου πεζοδρόμησης της περιοχής Κολωνακίου. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους οι κάτοικοι, ο Λυκαβηττός, αν και έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή αμιγούς κατοικίας, είναι μια περιοχή υπέρμετρα βεβαρημένη, κυκλοφοριακά και ως προς τη στάθμευση και δεν προσφέρεται για την εφαρμογή του σχεδίου του ΥΠΕΧΩΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ