Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδική σύσκεψη σήμερα στη Λάρισα

Τον παλμό της μαχόμενης ελληνικής αγροτιάς, που ξεσηκώθηκε και παλεύει για τα δίκια της, θα μεταφέρουν σήμερα στη Λάρισα, οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών απ' όλη τη χώρα, που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική σύσκεψη την οποία διοργανώνει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν και θα παρθούν μέτρα για τον καλύτερο συντονισμό της πάλης σε πανελλαδικό επίπεδο. Η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα επιμένει να ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Θεωρεί ότι οι αόριστες υποσχέσεις των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, δεν ικανοποιούν τους αγρότες, ούτε λύνουν τα προβλήματα και ζητά διευκρινίσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τα αιτήματα που αφορούν στη μείωση της τιμής του πετρελαίου, του ΦΠΑ για την αγορά των γεωργικών μέσων και εφοδίων, να μην εφαρμοστούν οι καταστροφικές προτάσεις της Κομισιόν που θα πλήξουν δυναμικές καλλιέργειες της χώρας μας και για όλα τ' άλλα αιτήματα των αγροτών.

Προκειμένου να γίνουν δεκτές αυτές οι συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις της - που απηχούν και εκφράζουν όλους τους αγρότες της Θεσσαλίας - κλιμακώνει τον αγώνα, καλώντας σε συνολικό αποκλεισμό όλων των επαρχιακών συγκοινωνιακών κόμβων της Θεσσαλίας.

Ταυτόχρονα, κάλεσε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να εκφράσουν την ενεργή συμπαράσταση κι αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών.

Ανταποκρινόμενοι σ' αυτή την έκκληση χτες επισκέφτηκαν τα "μπλόκα" και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών σωματείων Λάρισας. Με δηλώσεις τους εκφράζουν τη συμπαράστασή τους οι Γ. Νταφούλης και Θ. Σερδένης,Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Λάρισας, οι οποίοι επισημαίνουν ότι ο Νομάρχης Γ. Φλώρος θα έπρεπε να σταθεί στο πλευρό των αγροτών, να συμβάλει στη λύση των οξυμένων προβλημάτων τους και όχι να συκοφαντεί τον αγώνα τους και τους ίδιους.

Στο μεταξύ σήμερα "νεκρώνουν" και οι πόλεις της Θεσσαλίας, μετά την απόφαση των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, να κλείσουν όλες τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ.

Ετσι, ο αγώνας πλέον σ' ολόκληρη τη Θεσσαλία παίρνει παλλαϊκές διαστάσεις. Ενας αγώνας για τη σωτηρία της παραγωγικής βάσης της χώρας μας που κινδυνεύει άμεσα να συρρικνωθεί μέχρι αφανισμού, εξαιτίας της επίθεσης που δέχεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις πολυεθνικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ