Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό

Πικετοφορία της ΚΝΕ χτες στην Αθήνα

Την έμπρακτη αντίθεσή τους στο μακελειό των Κούρδων εξέφρασαν χτες οι νέοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ και πραγματοποίησαν πικετοφορία που ξεκίνησε από την Πλατεία Κάνιγγος και κατέληξε μέσω των οδών Ακαδημίας και Πανεπιστημίου στην Ομόνοια.

Η εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο Βόρειο Ιράκ και η σφαγή του κουρδικού λαού δεν μπορούσε φυσικά να αφήσει αδιάφορη την ΚΝΕ, που έχει μεγάλη ιστορία διεθνιστικής αλληλεγγύης. "Οι ιμπεριαλιστές τη Γη μοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν",ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πικετοφορία, ενώ ακολούθησαν και τα συνθήματα καταδίκης των ιμπεριαλιστών που υποθάλπουν τη σφαγή: "Πίσω από των Κούρδων τη σφαγή βρίσκονται ΕΟΚ και Αμερικανοί", "Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός" και "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο".

Οι συγκεντρωθέντες κατά τη διάρκεια της πικετοφορίας μοίραζαν προκήρυξη στους περαστικούς, στην οποία τονίζεται: "Από κοινού οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ρωσία, μαζί με την τουρκική κυβέρνηση είναι για μία ακόμα φορά συνένοχες για τη γενοκτονία σε βάρος του κουρδικού λαού. Η ΚΝΕ απαιτεί την άμεση κατάπαυση των επιχειρήσεων και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από το Βόρειο Ιράκ, τον τερματισμό των διώξεων ενάντια στον κουρδικό λαό και την απελευθέρωση των συλληφθέντων και φυλακισμένων αγωνιστών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ