Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ
Ζητούν απομάκρυνση των Κ. Αγγέλου και Σ. Ψυχάρη

Την απομάκρυνση των Κ. Αγγέλου και Σ. Ψυχάρη από το Διοικητικό Συμβούλιο της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" ζητούν οι ιπτάμενοι τεχνικοί της εταιρίας και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της, για να μην υπάρξει αναστάτωση στον εθνικό αερομεταφορέα.

Η Ενωση Τεχνικών Εναερίων Μεταφορών και Πτυχιούχων (ΕΤΕΜ - Π) κατέληξε στην ομόφωνη αυτή απόφαση, ύστερα από Γενική Συνέλευση του κλάδου, καταγγέλλοντας ειδικά για τον Κ. Αγγέλου,ότι είναι μέτοχος της "ΑΕ Αεροτεχνική - Κέντρο Συντήρησης Αεροσκαφών". Δηλαδή, όπως επισημαίνουν, η ιδιότητά του αυτή θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" και των εργαζομένων σ' αυτή.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΜ - Π για κάθε συνδικαλιστική ενέργεια, με στόχο την απομάκρυνση των Κ. Αγγέλου και Σ. Ψυχάρη από τον εθνικό αερομεταφορέα. Για τον δεύτερο, υπενθυμίζεται, πως έχει καταγγελθεί επανειλημμένα ότι ως ο άνθρωπος του συγκροτήματος Λαμπράκη στη διοίκηση της ΟΑ δεν έχει υπερασπίσει με τις θέσεις που διατυπώνει τον εθνικό αερομεταφορέα.

Οι ιπτάμενοι τεχνικοί εκφράζουν, επίσης, την αντίθεσή τους στην απελευθέρωση της επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών ("χάντλινγκ"), που προωθούν τα μεγαλοσυμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ζητούν από την κυβέρνηση άμεσο διάλογο, για να προβάλουν κοινές θέσεις στα κοινοτικά όργανα.

Σημειώνεται ότι τα ετήσια έσοδα της ΟΑ από το "χάντλινγκ" ξεπερνούν τα 35 δισ. δραχμές και, μάλιστα, σε συνάλλαγμα, ενώ στις υπηρεσίες αυτές απασχολούνται περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι. Οπως είναι προφανές, αν περάσει η θέση των "ισχυρών" της ΕΕ για την απελευθέρωση του "χάντλινγκ", ο εθνικός αερομεταφορέας θα "γονατίσει" οικονομικά και πολλοί εργαζόμενοι θα ριχτούν στην ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ