Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μην "ακουμπάτε" εκεί...

Νάτος ο "γκαιμπελίσκος". Ο γνωστός ακριβοπληρωμένος προβοκάτορας Κακαουνάκης επιχείρησε να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη του Γ. Παττάκη, εκπροσώπου των εξεγερμένων αγροτών της Θεσσαλίας, επιχειρώντας να τον παρουσιάσει ως φοροφυγά! Αφού δεν κατάφεραν υπουργοί, άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες, "δημοσιογραφίσκοι των ματσουκιών" και "μεγαλοδημοσιογράφοι" του"συγκροτήματος Λαμπράκη" να εμφανίσουν τον Γ. Παττάκη σαν "μεγαλοτσιφλικά" και "κομματικό εγκάθετο", έρχεται τώρα ο Κακαουνάκης να τον παρουσιάσει σαν φοροφυγά, επειδή - λέει - δήλωσε μικρό εισόδημα στη φορολογική του δήλωση.(Αλήθεια, γιατί βγαίνει - από τις γνωστές "πηγές" - στη δημοσιότητα η δήλωση ενός αγρότη κι όχι π.χ. του κ. Αλαφούζου, αφεντικού του Κακαουνάκη;).

Τσάμπα ο κόπος, όμως, όλων όσοι ψάχνουν να βρουν κάτι για να υποσκάψουντο κύρος του συνδικαλιστή. Ο Γ. Παττάκης ούτε "μεγαλοκτήμονας" είναι - γι' αυτό και εμφανίζει μικρό αγροτικό εισόδημα στη δήλωση - ούτε ως "κομματικός εγκάθετος" λειτουργεί - γι' αυτό και τυγχάνει της αναγνώρισης και της εκτίμησης των αγροτών - χωρίς ποτέ να κρύψει ότι είναι στέλεχος του ΚΚΕ. Δεν εμφανίστηκε σαν κομήτης στο αγροτικό και γενικότερα στο λαϊκό κίνημα. Είναι, επί πολλά χρόνια, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, υπήρξε μέλος της διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ - φυσικά δε συμμετέχει στη σημερινή νόθα - και είναι μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Ακόμη, από το 1975 και επί πέντε χρόνια διατέλεσε αντιπρόεδρος και στη συνέχεια μέχρι το 1994, πρόεδρος της κοινότητας Νίκαιας - από κει και το επιπλέον εισόδημα που φαίνεται στη φορολογική δήλωσή του - στα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν μέλος της διοίκησης της ΤΕΑΚ Λάρισας και νομαρχιακός σύμβουλος. Ας το χωνέψουν, λοιπόν, όλοι: Οι αήθεις και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον ενός συνδικαλιστή, που πρόσφερε και προσφέρει στον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων της αγροτιάς, ενός υπηρέτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν πιάνουν τόπο. Αλλωστε σε τούτο τον τόπο "και λίγοι είμαστε και καλά γνωριζόμαστε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ