Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Με όπλο τη συνεπή αγωνιστική στάση

Με όπλο τη συνεπή αγωνιστική στάση που είχαν κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς τόσο στα ΑΕΙ όσο και τα ΤΕΙ, αλλά και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για τα προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας ρίχνονται στη μάχη των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, που θα γίνουν στις 5 Απρίλη.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές δε θα γνωρίσουν τώρα τους συναδέλφους τους των ΠΚΣ. Πλάι πλάι βάδισαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις των σπουδαστών των ΤΕΙ για τη διεκδίκηση της ενιαίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ηταν δίπλα τους όταν αντιπάλευαν τα ποσοστά της ντροπής για την παιδεία και διεκδικούσαν την αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Ετσι και τώρα, λίγο πριν τις εκλογές, οι ΠΚΣ δε μετατρέπουν τα φοιτητικά και σπουδαστικά αμφιθέατρα σε πασαρέλα των διάφορων πολιτικών αρχηγών που θυμούνται τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, ούτε σε βήμα προβολής διάφορων τηλεοπτικών σταρ που παρελαύνουν τελευταία από τα αμφιθέατρα.

Οι ΠΚΣ, όπως όλη τη χρονιά, έτσι και τώρα "στη συντήρηση και το συμβιβασμό" καλούν τους συναδέλφους τους να απαντήσουν ενωμένοι στο δρόμο των αγώνων, καταθέτοντας πρόταση "διεκδίκησης και αγώνα". Μιλάνε για τα πραγματικά και καυτά προβλήματα των ιδρυμάτων, κάτι που οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν κάνουν, γιατί η πολιτική των κομματικών τους φορέων τους καθιστά συνυπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.

Οι προτάσεις των ΠΚΣ αφορούν σε όλα αυτά τα προβλήματα που καθημερινά απασχολούν τους φοιτητές και τους σπουδαστές. Στα κείμενα που ακολουθούν καταγράφονται οι συγκεκριμένες προτάσεις των ΠΣΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ