Τετάρτη 29 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εχασαν την ψυχραιμία τους...

Στον αυταρχισμό διολισθαίνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών, οι οποίοι ενωμένοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις του. Χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου,με δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι οι αγρότες με τις κινητοποιήσεις τους... παραβιάζουν τη συνταγματική νομιμότητα,αφήνοντας με τον τρόπο αυτό ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής της κυβέρνησης σε βίαιες μεθόδους καταστολής των κινητοποιήσεων.

Για μία ακόμη φορά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας απέρριψε όλα τα αιτήματα των αγροτών, επικαλούμενος "εξάντληση των ορίων της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης". Εμπαίζοντας κυριολεκτικά τους χιλιάδες αγρότες, που κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες συνεχίζουν τον αγώνα τους, ισχυρίστηκε ότι "τα περιθώρια ικανοποίησης των αιτημάτων έχουν εξαντληθεί, όχι όμως και τα περιθώρια... διαλόγου... διευκρινίσεων και αναζήτησης... πολιτικής διεξόδου"!

Εκρινε, όμως, σκόπιμο, να διευκρινίσει για μια ακόμη φορά πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή της οικονομικής της πολιτικής και ότι δεν πρόκειται να ικανοποιήσει κανένα αίτημα το οποίο θα βρίσκεται έξω από τα πλαίσια της οικονομικής πολιτικής. Απέρριψε επίσης το αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με το απίθανο επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παρέμβαση στα εσωτερικά της κυβέρνησης. "Δεν έχει δικαίωμα καμία συνεταιριστική οργάνωση να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της κυβέρνησης", ανέφερε και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός θα είναι ευτυχής να συναντηθεί με αντιπροσωπείες της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ, αλλά μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων.

Ο Γ. Παπαντωνίου, επανέλαβε τις αστήρικτες κατηγορίες για υποκινούμενες μειοψηφίες από την αντιπολίτευση, ενώ επανέφερε στην τάξη τον αρχηγό της ΝΔ, Μ. Εβερτ, υπενθυμίζοντάς του ότι η παράταξη της οποίας ηγείται "υπήρξε πάντα υποστηρικτής του νόμου και της τάξης". Προσπαθώντας να θολώσει τα νερά, ο υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που "θα" ανακοινωθούν μεθαύριο για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ. Ανακοίνωσε επίσης, ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 1995 θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Μητρώο Αγροτών - Καλλιεργητών και στη συνέχεια σε μείωση της τιμής των καυσίμων στους αγρότες.

  • Στο μηχανισμό κατασυκοφάντησης των αγωνιζόμενων αγροτών προστέθηκε χτες και ο "εκσυγχρονιστής" υπουργός Βιομηχανίας, Κ. Σημίτης, αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό το εύρος και την ποιότητα των "διαφοροποιήσεων" από την επίσημη κυβέρνηση. Ειδικότερα με χτεσινές του δηλώσεις ζήτησε "να σταματήσει το καθεστώς εσωτερικού αποκλεισμού, γιατί οι κινητοποιήσεις των αγροτών θέτουν σε κίνδυνο τα θετικά που έχουν πραγματοποιηθεί στην ελληνική οικονομία". Καταλόγισε και αυτός ευθύνες στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγόρησε ότι προσδοκούν μικροπολιτικά οφέλη από τις κινητοποιήσεις των αγροτών.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν τη δημαγωγία για τα κονδύλια(1999-09-01 00:00:00.0)
ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ στην αντιλαϊκή πορεία τους(1997-07-16 00:00:00.0)
Στη ρότα των εκβιαστικών απειλών(1997-02-04 00:00:00.0)
Οι κινητοποιήσεις δε ζημιώνουν την οικονομία(1997-01-29 00:00:00.0)
Ονειρα...(1996-12-10 00:00:00.0)
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ(1996-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ